Restaurantele vin și anul acesta în sprijinul celor care nu au timp să pregătească mâncarea pentru masa tradițională de Crăciun. Bucătarii restaurantelor pregătesc totul și livratorii vă aduc mâncarea până la ușa casei.
De exemplu, la un restaurant cunoscut din Târgu-Jiu masa de Crăciun costă 460 de lei. Meniul pentru masa de Crăciun cuprinde 300gr de cotlet de casă afumat, 300gr de tobă de porc, 300gr de caltaboș, 300gr de șunculiță, un kilogram de salată boeuf cu carne de pui, un kilogram de ouă umplute, 30 de sarmale, 4 piftii de curcan, un kilogram de turtă, un kilogram jumate de friptură, mai exact cotlet de porc și cârnați de casă la cuptor cu murături asortate și un kilogram de cozonac.
Se oferă din partea casei jumări, șorici și o sticlă de vin, scrie pandurul.ro.
Citește și: Tichete sociale de Crăciun pentru pensionarii din România. Când vor putea lua „a 13-a pensie” de la primărie
„Sunt mulți care ne condamnă că nu ne facem timp să pregătim însă efortul și costurile sunt foarte mari daca gătim acasă. De câțiva ani am început să comandăm de la restaurant masa de Crăciun, iar de Revelion mergem la munte sau la restaurant. Este mai ieftin să comandăm, evităm aglomerația din magazine, din trafic, consumul de gaze și energie de acasă și nici nu ne dăm peste cap cu munca”, a declarat o târgujiancă.