- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă să urci și să cobori cu telecabina pe traseul Buşteni – Babele. Cu banii aia o familie plătește cazarea pe două nopți. Turiștii sunt revoltați: „Se acceptă plata şi cu credit pe 20 de ani?”

24 Aug, 17:33 • Andrei Alina
Să urci și să cobori cu telecabina pe traseul Bușteni - Babele costă o mică avere. Turiștii sunt revoltați de prețurile precepute în acest sezon și mulți fie renunță, fie aleg să urce pe jos.
Cât costă să urci și să cobori cu telecabina pe traseul Buşteni – Babele. Cu banii aia o familie plătește cazarea pe două nopți. Turiștii sunt revoltați: „Se acceptă plata şi cu credit pe 20 de ani?”

Suntem în plin sezon al concediilor. Dacă unii români preferă litoralul, alții au ales muntele. Stațiunile de pe Valea Prahovei sunt în topul preferinșelor românilor. Cu trenul se ajunge ușor și evitați astfel să stați cu orele în coloană pe DN1.

Doar că prețurile în staținile montane de pe Valea Prahovei nu sunt pentru toate buzunarele. Și aici scumpirile i-au revoltat pe turiști.

Citește și: Simona Halep, Lucian Bute, Cornelia și Lupu Rednic, Marcel Pavel şi alte vedete au pierdut terenurile din Buşteni

 

Cât costă să urci și să cobori cu telecabina pe traseul Buşteni – Babele

De exemplu, o plimbare cu telecabina de la Bușteni la Babele și retur a ajuns să coste aproape 483 de lei pentru o familie formată din doi adulți și un copil. Adică aproape 100 de euro.

Tarifele sunt de 105 lei pentru o urcare a unui adult și alți 105 lei pentru coborâre. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani tariful este de 49 de lei pentru urcare și tot atât pentru o coborâre.

Citește și: Cât costă o ciorbă de fasole în bol de pâine pe Valea Prahovei, în 2024. Preţurile au explodat în Sinaia şi Buşteni

Un bilet la telecabină pe ruta Bușteni – Peștera și retur costă 249 lei pentru un adult și 109 lei pentru copil.

Suma nu este chiar pentru orice buzunar. Cu banii aia, o familie plătește cazarea și pentru două nopți la o pensiune la munte.

Prețurile i-au revoltat pe turiști, care au reacționat imediat.

„Se acceptă plata și cu credit pe 20 de ani? / R: Doar fonduri europene / R: Da, dar cu doi giranți”, ” Să plătească fraierii! Am ales de aproape 20 de ani să nu mai vizitez Valea Prahovei sau a hoției! Motive, multe! Aglomerație în trafic, prețurile exagerat de mari, aglomerație, construcții fără gust, numai pentru a face profit în toate zonele de munte. Haotic și pe principiul acum pe ei să le luăm banii”, „Well, nu vrei telecabină, există varianta în care te căsătorești cu ursu pe Jepii mari sau mici… casă de piatră”, sunt câteva dintre comentariile selectate de DCNews.