- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă un burger din carne de crocodil la GrillFest 2024? Unde poți găsi acest preparat exotic

12 May, 13:24 • Adrian Popovici
Cel mai mare festival din Europa dedicat grătarelor, GrillFest 2024, se desfășoară la Snagov. Printre delicatesele oferite se numără și burgerul din carne de crocodil.
Cât costă un burger din carne de crocodil la GrillFest 2024? Unde poți găsi acest preparat exotic

Românii apreciază din ce în ce mai mult burgerii, restaurantele întrecându-se să le ofere noi rețete și combinații de arome. Cu toate acestea, la GrillFest 2024, cel mai mare festival al grătarelor din Europa, participanții pot avea parte de o delicatesă: burgerul cu carne de crocodil, după cum arată Cancan.

Printre delicatesele care îi așteaptă pe pofticioși se numără și burgerul cu carne de crocodil, adus de un bucătar din Brazilia și pregătit conform unei rețete speciale. Imaginile cu carnea de crocodil fragedă pe grătar au fost publicate pe rețelele de socializare de către organizatorii evenimentului, captivând atenția publicului. Creatorul acestui preparat este Chef Paizao, cu o vastă experiență în prepararea acestei delicatese în Brazilia.

„Avem o reţetă specială. Folosim jumătate crocodil şi jumătate o carne grasă ca să facem o formă mai frumoasă. Avem şi în Brazilia, dar îl numim altfel.

Trebuie doar să fie puţin rumenit şi pe partea cealaltă. Aştepţi, pui puţin sos şi brânză şi doar te bucuri de el. Românii au gusturi bune la mâncare”, a povestit bucătarul.

La GrillFest 2024 românii pot cumpăra burgeri cu carne de crocodil. Foto: Facebook
La GrillFest 2024 românii pot cumpăra burgeri cu carne de crocodil. Foto: Facebook

Cât costă un burger cu carne de crocodil?

Conform experților culinari, gustul burgerului de carne de crocodil pare a fi o combinație inedită între aromele subtile ale puiului și prospețimea distinctivă a peștelui. La un preț de 98 de lei, acest burger atrage privirile celor dornici să exploreze noi experiențe gastronomice. Pentru cei interesați de o porție mai generoasă din această carne exotică, 500 de grame de friptură costă 400 de lei.

Bucătarii români vor și ei să învețe secretele gătitului cu carne de crocodil, încercând să aducă un pic din exotismul acestui preparat în gastronomia autohtonă.

Participanții la festivalul din Snagov sunt captivați de misterul și exotismul gustului unic al burgerului de carne de crocodil. În mijlocul unei atmosfere pline de entuziasm și curiozitate, aceștia se pregătesc să experimenteze o aventură culinară cu adevărat neobișnuită. Aromele inedite și senzațiile gustative surprinzătoare promit să transforme fiecare mușcătură într-o experiență memorabilă.

Citește și: Indicele Big Mac 2024. Câți burgeri poate cumpăra un român cu salariul mediu net, în comparație cu alți europeni

Tags: