Românii apreciază din ce în ce mai mult burgerii, restaurantele întrecându-se să le ofere noi rețete și combinații de arome. Cu toate acestea, la GrillFest 2024, cel mai mare festival al grătarelor din Europa, participanții pot avea parte de o delicatesă: burgerul cu carne de crocodil, după cum arată Cancan.
Printre delicatesele care îi așteaptă pe pofticioși se numără și burgerul cu carne de crocodil, adus de un bucătar din Brazilia și pregătit conform unei rețete speciale. Imaginile cu carnea de crocodil fragedă pe grătar au fost publicate pe rețelele de socializare de către organizatorii evenimentului, captivând atenția publicului. Creatorul acestui preparat este Chef Paizao, cu o vastă experiență în prepararea acestei delicatese în Brazilia.
„Avem o reţetă specială. Folosim jumătate crocodil şi jumătate o carne grasă ca să facem o formă mai frumoasă. Avem şi în Brazilia, dar îl numim altfel.
Trebuie doar să fie puţin rumenit şi pe partea cealaltă. Aştepţi, pui puţin sos şi brânză şi doar te bucuri de el. Românii au gusturi bune la mâncare”, a povestit bucătarul.
Conform experților culinari, gustul burgerului de carne de crocodil pare a fi o combinație inedită între aromele subtile ale puiului și prospețimea distinctivă a peștelui. La un preț de 98 de lei, acest burger atrage privirile celor dornici să exploreze noi experiențe gastronomice. Pentru cei interesați de o porție mai generoasă din această carne exotică, 500 de grame de friptură costă 400 de lei.
Bucătarii români vor și ei să învețe secretele gătitului cu carne de crocodil, încercând să aducă un pic din exotismul acestui preparat în gastronomia autohtonă.
Participanții la festivalul din Snagov sunt captivați de misterul și exotismul gustului unic al burgerului de carne de crocodil. În mijlocul unei atmosfere pline de entuziasm și curiozitate, aceștia se pregătesc să experimenteze o aventură culinară cu adevărat neobișnuită. Aromele inedite și senzațiile gustative surprinzătoare promit să transforme fiecare mușcătură într-o experiență memorabilă.