Sunt 27 de cimitire în București, însă nu se știe exact câte locuri de veci există în total și câte din ele sunt disponibile. Un lucru e cert. Sunt multe solicitări și, tocmai din cauza prețurilor aflate în continuă creștere, mulți români le cumpără din timp, spune cancan.ro.
Prețurile sunt mari cam peste tot, în mod special la cimitirele „de lux”. Românii care se gândesc deja la viața de apoi și vor să-și găsească un loc de veci în preajma unor personalități ar trebui să scoată din buzunar de la 4.000 la 50.000 de euro. Da, ați auzit bine, plătiți pe un loc de veci cât dați pe o mașină sau garsonieră.
Spre exemplu, la Cimitirul Bellu, dacă vă gândiți la o criptă de lux ar trebui să plătiți între 10.000 și 50.000 de euro, practic un preț de garsonieră. Un loc mai modest, de doar cinci metri pătrați, vă poate costa și 4.000 de euro.
În momentul de față, pe site-ul de anunțuri Olx găsiți mai multe locuri de veci scoase la vânzare. Unul dintre ele se află lângă Aleea Artiștilor și costă 6.000 de euro. Un altul, de șase metri pătrați, e vândut cu 8.000 de euro.
Cimitirul Șerban Vodă, în limbaj popular „Cimitirul Bellu”, se află în București, la intersecția Șoselelor Giurgiului, Olteniței, Viilor și Căii Șerban Vodă, mai exact în Piața Eroii Revoluției.
Citește și Cât mai costă să cumperi o lună vechime în muncă! Suma poate fi plătită și rate
Cimitirul Bellu a fost construit în secolul XiX pe ulița Șerban Vodă și a fost inaugurat în 1858. A fost ridicat pe un teren de aproximativ 15 hectare, unde inițial era o livadă de portocali. A fost donat de baronul Barbu Bellu Sfatului Orășenesc. Arhitectul Alexandru Orăscu e cel care s-a ocupat de schița pentru ridicarea capelei pe locul unde fusese cândva biserica lui Bellu cel Bătrân (1799-1853), tatăl baronului. Pictorul Constantin Lecca s-a ocupat de interior. În toamna anului 1855 au început amenajările terenului, iar primele înmormântări de la cimitirul Bellu au fost făcute în 1856. Din septembrie 1858 cimitirul a început să funcționeze legal.