- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă un porumb fiert pe Litoral. Vânzătorii ambulanți vin și cu oferte atractive

21 Aug, 23:43 • Stefan Simion
Porumbul fiert sau copt este un deliciu estival, fără de care parcă nici vara, nici statul la plajă pe malul mării nu ar avea farmec. Dar cum prețurile la toate alimentele și serviciile au explodat în ultimii ani, nici știuleții de porumb fiert nu au scăpat de scumpiri.
Cât costă un porumb fiert pe Litoral. Vânzătorii ambulanți vin și cu oferte atractive

Deliciosul porumb fiert ar putea fi la fel de bine fiert și pe propriul aragaz, iar știuleții din supermarket sau cei de la tarabele din piață au chiar un preț decent. Dar parcă nu are același farmec dacă nu este cumpărat de la vânzătorii ambulanți și parcă, mâncat la plajă, are și alt gust decât dacă îl mănânci la masa din bucătărie.

Cât costă un porumb fiert pe Litoral

Pe plajele de pe litoralul Mării Negre, un porumb fiert se vinde, în general, cu 10 lei. Dar așa cum îi stă bine comerciantului, acesta vine și cu promoții. Dacă cumperi doi știuleți, plătești 15 lei în loc de 2o de lei, cât ai da dacă i-ai cumpăra separat. Ceea ce poate fi chiar convenabil dacă în grupul cu care ești pe plajă sunt mai multe persoane doritoare să savureze delicioșii știuleți.

Prețurile mai mari de pe Litoral se justifică prin faptul că cererea este crescută, dar și prin proximitatea de plajă. Totuși, pentru mulți turiști, un porumb fiert savurat în timp ce admiră valurile mării și simt atingerea brizei pe obraji reprezintă o plăcere care merită până la ultimul bănuț.

Citeste si Ce trebuie să faci ca să mergi mai ieftin la mare. „Litoralul pentru toți” revine din septembrie

De la stațiunea „săracilor”, Vama Veche a ajuns Maldive de România

„Vama nu mai e ce a fost” este expresia frecvent utilizată de cei care revin după o lungă absență și sunt dezamăgiți de schimbările întâlnite.

În 2024, Vama Veche a ajuns să fie mai scumpă decât Mamaia. Recent, o turistă a plecat nemulțumită după ce a vizitat o terasă din Vama Veche. Ea a postat pe Facebook nota de plată pentru o bere, un suc și o cafea, care a ajuns la 70 de lei, inclusiv un bacșiș de 3 lei.

Oamenii au fost revoltați să vadă asemenea prețuri și au luat cu asalt secțiunea de comentarii.

Citeste si Românii care fac asta pe plajă sunt „amendați” cu 1.200 de lei pe loc. Patronii de la malul mării fac legea pe litoral

„Ne miram apoi de ce este gol în vama în timpul săptămânii”,

„5 lei un Heineken de 400 ml în lidl și ăștia cer 22”,

„Mizerie românească”,

„Mai scump ca în Tenerife!”,

„Prost este cine da nu cine cere….golanii aia din HORECA isi fac de cap…”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de internauți.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult