- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă un sejur all inclusive pe litoralul românesc. Hotelierii au crescut numărul locurilor de cazarea cu 28% față de anul trecut

06 Jun, 17:54 • Adrian Popovici
Românii se orientează către sejururi all inclusive pe litoralul românesc. Față de anul trecut, hotelierii au pregătit cu 28% mai multe locuri de cazare.
Cât costă un sejur all inclusive pe litoralul românesc. Hotelierii au crescut numărul locurilor de cazarea cu 28% față de anul trecut

Sejururile all inclusive de pe litoralul românesc reușesc să atragă din ce în ce mai mulți turiști, hotelierii înregistrând o creștere semnificativă a rezervărilor pentru acest sezon. Cu o creștere de 25% față de anul trecut, hotelurile all inclusive sunt pe val în rândul românilor, fiind convinși de distanța mai mică pe care trebuie să o parcurgă, confortul oferit și mâncarea delicioasă, notează Playtech.

Românii preferă aceste stațiuni pentru că se simt ca acasă, putând vorbi limba lor maternă și beneficiind de toate facilitățile necesare pentru o vacanță relaxantă. Alți turiști apreciază litoralul românesc pentru apropierea de casă și calitatea superioară a mâncării.

„Am fost și în Turcia, dar nu e mai bine ca în România noastră”, explică un turist.

Studiile arată că un concediu de 8 zile la all inclusive poate adăuga în medie 1,2 kilograme în greutatea turiștilor, datorită tentantei posibilități de a se servi din belșug cu preparate delicioase.

Vacanța all inclusive
Vacanța all inclusive

Te-ar putea interesa și: Vacanţe 2024: 1.000 de lei pentru un sejur all inclusive pentru o familie la hotel de 4 stele de pe Litoral

Cât costă un sejur all inclusive pe litoralul românesc?

Costurile pentru sejururile all inclusive variază în funcție de stațiune și facilități. De exemplu, în Eforie Nord, un sejur all inclusive la un hotel de patru stele pentru două persoane începe de la 1.000 de lei pe noapte, incluzând și minibarul alimentat zilnic. În comparație, la hotelurile care oferă doar micul dejun, turiștii plătesc în medie 400 de lei pe noapte, la care se adaugă cel puțin 400 de lei pentru prânz și cină.

„Cu ofertele de vară îi întâmpinăm cu pachetele all inclusive, trei mese incluse, șezlonguri pe plajă, piscină exterioară, divertisment pentru copii”, explică Mihaela Clima, manager hotel.

Numărul locurilor de cazare all inclusive pe litoralul românesc a crescut cu 28% față de anul trecut, ajungând la aproape 24.000. Această creștere reflectă cererea tot mai mare pentru acest tip de vacanță, iar costurile pentru o familie de trei persoane pentru un sejur de șapte nopți pot ajunge la 1.500 de euro.

Stațiunile preferate de turiștii români sunt Mamaia, Eforie Nord, Venus și Neptun-Olimp, unde familiile cu copii găsesc activități pentru cei mici și o locație convenabilă în apropierea plajei.

 „Sunt foarte aproape de casă, au accesibilitate mai bună, nu au probleme cu schimbarea banilor”, explică Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT.

Citește și: O vacanță de lux în Paphos, mai ieftină decât un sejur în Mamaia! Cazare de la 400 de lei pe noapte la unele dintre cele mai frumoase hoteluri din Cipru