Salariile angajaților din Sri Lanka pot atinge 3.000 de euro lunar în România, așa cum se întâmplă și în cazul bucătarilor de la Taverna Racilor, deținut de Pescobar, restaurantul care a fost recent închis de ANPC din cauza neregulilor descoperite.
„Bucătarii români sunt foarte buni, dar sunt foarte dificili. Eu nu mai am nervi. Eu am negociat cu tine un salariu, niște condiții. Eu mi le respect și dacă sunt plecat în Sri Lanka, tu de ce nu ți le respecți cât sunt plecat? Nu muncesc, stau la țigări … românisme. Ei, uite, bucătarii din Sri Lanka nu știu de românisme. Ei muncesc”, spune Paul Nicolau, administratorul restaurantului Taverna Racilor, pentru playtech.ro.
Cu toate acestea, Pescobar a mai menționat că veniturile obținute sunt semnificative, iar datorită bacșișului, acești lucrători își pot dubla salariul. Astfel, un bucătar poate ajunge să câștige între 2.800 și 3.000 de euro lunar.
Se pare că renumitul restaurant Taverna Racilor Herăstrău, deținut de Pescobar, ar putea fi închis temporar. Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au propus suspendarea activității restaurantului pentru o perioadă de până la 12 luni, în urma unor inspecții efectuate în intervalul iunie-septembrie anul acesta, în care au fost descoperite numeroase nereguli, conform Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).
Conform unui comunicat emis de ANPC și citat de Agerpres, în perioada 1 iunie-15 septembrie 2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a efectuat mai multe verificări la Taverna Racilor Herăstrău din București, inițial administrată de SC Nedsea SRL, și în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL (companii promovate în mass-media de către Paul Nicolau, cunoscut și ca Pescobar).
La începutul lunii iunie, inspectori de la CRPCR București-Ilfov au impus amenzi în valoare de 25.000 de lei și au interzis vânzarea a 156 de kilograme de produse alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 2.600 de lei. De asemenea, au oprit temporar furnizarea de servicii până la remedierea deficiențelor. Ulterior, s-a constatat că această măsură nu a fost respectată, motiv pentru care s-a aplicat o amendă suplimentară de 5.000 de lei și s-a propus închiderea temporară a unității, conform comunicatului.
La sfârșitul lunii iunie, în data de 22 iunie, au fost luate mai multe măsuri împotriva administratorului SC Nedsea SRL, inclusiv amenzi contravenționale în valoare de 75.000 de lei, oprirea definitivă a vânzării a 84 de kilograme de produse alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 2.500 de lei, suspendarea temporară a furnizării de servicii până la remedierea deficiențelor, și propunerea de închidere temporară a unității pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni din cauza abaterilor repetate și a practicilor comerciale necorecte, conform Agerpres.
Alte articole: Piaţa imobiliară, aproape de blocaj. Prețurile apartamentelor ar putea scădea cu 50%