- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât te costă să customizezi un Ferrari. Vopseaua noului 12Cilindri costă cât un Volkswagen Golf. Prețul bolidului de lux depășește suma de 435.000 de euro în unele cazuri

17 Sep, 21:25 • Bocioacă Bianca
Ferrari 12Cilindri a fost lansat în luna mai 2024 cu un preț de listă de 395.000 de euro pentru versiunea coupe, respectiv 435.000 de euro pentru versiunea spider. Cei care doresc și o culoare specială, trebuie să mai scoată din buzunar aproape 50.000 de euro, echivalentul unui Volkswagen Golf nou.
Cât te costă să customizezi un Ferrari. Vopseaua noului 12Cilindri costă cât un Volkswagen Golf. Prețul bolidului de lux depășește suma de 435.000 de euro în unele cazuri

Ferrari este un brand recunoscut pentru supercar-urile pe care produce de mai bine de cinci decenii. Brand-ul italian este cu siguranță unul dintre cele mai valoroase din segmentul de lux, imagine menținută datorită unor modele care costă sute de mii de euro fiecare.

Noul Ferrari 12Cilindri, denumit astfel în cinstea motorului V12, are un preț uriaș, dar foarte scumpă este și vopseaua. Modelul este un grand tourer autentic ce păstrează vie seria de mașini cu motoare V12 plasate frontal de la Maranello. Înlocuitorul lui 812 Superfast și 812 GTS, scoase din producție recent, e disponibil în două versiuni de caroserie.

Citește și: BMW recheamă în service peste 140.000 de mașini electrice Mini Cooper, din cauza unui risc de incendiu

Cât te costă să vopsești un Ferrari

Cu un motor V12 de 6.500 cmc, noul model sport are 830 de cai putere și 678 Nm. Acesta poate fi personalizat în foarte multe feluri, de la materialele folosite în interior, utilizarea fibrei de carbon, dar și tipul jantelor și tipul de vopsea și elemente vizuale în exterior și interior.

Când vine vorba despre culoarea caroseriei, opțiunile sunt nelimitate, iar prețurile pe măsură. Există opt culori de bază, dar și cinci nuanțe „istorice” și alte 12 „clasice”. Toate intră în paleta obișnuită de nuanțe pentru 12Cilindri, dar Ferrari oferă și culori speciale, dar și opțiune de nuanțe unicat.

Citește și: Lovitură pentru BMW: peste 1,5 milioane de maşini, rechemate în service. Probleme descoperite la sistemul de frânare

Ferrari are două programe de personalizare pentru mașinile sale, Tailo Made și Special Equipment. Cel de-al doilea permite modificări mai ample, iar oficialii mărcii sugerează că majoritatea clienților sunt gata să cheltuie zeci de mii de euro în opționale.

Prețul unui 12Cilindri începe de la 395.000 de euro, dar mulți bogați care își doresc un Ferrari mai scot din buzunar 100.000 de euro pentru opționale, conform EvoMagazine, citat de wall-street.ro.

Printre opțiunile care duc la acest preț colosal se află vopseaua specială care costă 47.000 de euro, adică suma cu care îți poți cumpăra un Volkswagen Golf R Line nou cu câteva opționale.