- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât te costă să devii vecin cu Regele Charles. Prețul colosal cerut pentru o casă în Viscri

18 Aug, 20:07 • Andrei Alina
Satul Viscri a devenit cunoscut datorită Regelui Charles. Monarhul britanic a cumpărat o casă în această localitaate și de atunci mulți turiști din toată lumea vin anual să viziteze aceste locuri, să vadă ce l-a atras și fascinat pe rege.
Cât te costă să devii vecin cu Regele Charles. Prețul colosal cerut pentru o casă în Viscri

Satul Viscri se află în comuna Bunești din județul Brașov și face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, regăsindu-se în ghiduri turistice internaționale. Viscri a devenit cunoscut datorită peisajelor pitorești, a atmosferei autentice, dar adevărata faimă a venit datorită promovării pe care i-a făcut-o Regele Charles al Marii Britanii. Monarhul a cumpărat o casă în acest sat, contribuind astfel la promovarea zonei, dar și la conservarea patrimoniului cultural românesc.

De-a lungul anilor, satul a fost sursa mai multor materiale jurnalistice realizate atât în România, cât și în alte țări din Europa.

Recent, o casă din Viscri a fost scoasă la vânzare la un preț uriaș: 195.000 de euro. Se pare că proprietarul, conștient de popularitatea zonei, a vrut să forțeze nota și să ceară o sumă uriașă pentru locuința din inima Transilvaniei.

Casa are două corpuri de clădire și un teren, cu o suprafață totală de 1.750 de metri pătrați. Primul corp a fost realizat în 2018 și are 49 de metri pătrați, iar al doilea este mai spațios. Construcția este mai veche, dar a fost renovată.

Citește și: Lege nouă pentru românii care stau la casă. Această autorizație este obligatorie dacă vor bani de la stat

Totodată, locuința dispune și de o cameră de 100 de metri pătrați, care poate fi recompartimentată în funcție de preferințele celui care alege să o achiziționeze.

„Această proprietate se poate transforma într-o casă de vacanță, în restaurant sau într-o pensiune”, susține Silviu Roița, reprezentantul agenției I Casa Real Estate în portofoliul căreia se află locuința scoasă la vânzare pe Imobiliare.ro.

Proprietatea dispune de utilități precum apă, curent electric și este legată la canalizare.

Încălzirea se face cu o centrală pe lemne.