- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât te costă să închiriezi un șezlong în Mamaia, în 2024. E mai ieftin să cumperi unul nou din magazin

24 Jun, 19:22 • Bocioacă Bianca
Turiștii români care au ajuns pe litoral au fost uimiți de prețurile colosale pentru un șezlong. În Mamaia, costul închirierii unui șezlong este similar cu cel pentru achiziționarea unuia din magazin.
Cât te costă să închiriezi un șezlong în Mamaia, în 2024. E mai ieftin să cumperi unul nou din magazin

Dacă în alte țări europene, cum ar fi Grecia sau Italia, un șezlongurile sunt oferite gratuit dacă se face consumație la barul de pe plajă, în România lucrurile stau complet diferit. În Mamaia, de exemplu, prețurile pentru un șezlong variază între 80 și 200 de lei pe zi, în funcție de confort și zonă.

Citește și: Cât costă închirierea unui șezlong pe litoralul românesc în iunie. Prețurile în Vama Veche rivalizează cu cele din Mamaia, cea mai scumpă stațiune

Cât costă un șezlong nou

Mai mult, administratorii plajelor aplică politici durem cum ar fi relocarea șezlongului dacă acesta este lăsat liber pentru o perioadă de timp, destul de scurtă, precum 30 de minute.

La o simplă verificare, în magazinele de bricolaj prețurile pentru un șezlong variază între 150 și 220 de lei. Așadar, sumele plătite pentru închirierea unui astfel de produs pot egala sau chiar depăși costul unuia nou.

Situația ridică semne de întrebare cu privire la practicile economice ale operatorilor din zonă, care par să profite de pe urma cererii ridicate.

Comparativ cu insula Thasos din Grecia, unde tarifele pentru șezlonguri încep de la doar 3 euro (aproximativ 15 lei), diferența este uluitoare. În Mykonos, costurile pot ajunge până la 100 de euro pentru un șezlong de lux, scrie realitatea.net.

Citește și: Românii pleacă în concedii la Eforie sau Mamaia chiar dacă prețurile au crescut în 2024. Cazarea pe litoralul românesc, mai scumpă decât în Thassos