- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât te costă să mergi în concediu în Grecia cu o mașină închiriată

18 Aug, 23:12 • Andrei Alina
Este perioada concediilor și mulți români merg în vacanță în Grecia cu mașina. Unii aleg să meargă cu mașina personală, alții preferă să închirieze mașină, mai ales în contextul furturilor de autoturisme.
Cât te costă să mergi în concediu în Grecia cu o mașină închiriată

Cât te costă să mergi în Grecia cu mașina închiriată, este întrebarea pe care și-o pun mai mulți români care au planificată o vacanță pe meleaguri grecești și se tem să meargă cu mașina personală de teama hoților.

După înmulțirea cazurilor de mașini furate din fața hotelurilor și pensiunilor, tot mai mulți români aleg să meargă în Grecia cu mașina închiriată și nu cu propriul vehicul. În cazul în care aleg o mașină mai mare și se cuplează mai multe familii, costurile se împart și nu mai sunt așa costisitoare.

Citește și: 4 familii din Iași au rămas fără cazare în Grecia, cu toate că sejurul era plătit. Ce au făcut românii

Pentru închirierea unei mașini cu care să mergi în spațiul Uniunii Europene ai nevoie doar de carte de identitate valabilă și de permisul de conducere. Dar dacă vrei să mergi într-o țară care nu este membră, trebuie să ai și o împuternicire. De asemenea, este imperios necesar să ai 21 de ani și cel puțin un an la volan.

„Am preferat să închiriez pentru că maşina pe care o aveam disponibilă în ţară era de o dimensiune redusă şi aveam nevoie de spaţiu pentru bagaje şi mai ales că am mai mers cu 2 prieteni. În total a fost undeva la 400 de euro. Considerând şi faptul că dacă mergeam cu maşina personală, confortul era redus şi uzura maşinii…eu cred că e un trade off destul de bun”, a declarat Nick Barcău, un român care a plecat în vacanță în Grecia cu o mașină închiriată, pentru Observatornews.ro.

Citește și: Stare de urgență într-o insulă din Grecia preferată de români: Este criză de apă în plin sezon turistic

 

Cât te costă să mergi în concediu în Grecia cu o mașină închiriată

Dacă alegi o mașină din 2023, ai de dat câte 50 de euro pe zi pentru închiriere și încă 50 de euro pentru garanție. În plus, trebuie să mai achiți taxa de ieșire din țară, încă 100 de euro. Un calcul simplu arată că pentru o săptămână ai de achitat 450 de euro, respectiv 2.240 de lei. Comparativ cu anii anteriori, se poate observa o scumpire de 20%.