După incendiul grav din 2023, în care opt oameni și-au pierdut viața la Ferma Dacilor, localul și-a redeschis porțile parțial. Iată cât costă să iei masa aici în 2025.
În decembrie 2023, opt oameni au murit în incendiul devastator care a mistuit până la tem temelii Ferma Dacilor, un cunoscut complex turistic din localitatea Tohani. În incendiu a murit inclusiv unul dintre copiii patronului, Cornel Dinicu, alți doi copii împreună cu tatăl lor care încercase să-i salveze din flăcări, dar și o handbalistă de 20 de ani.La mai bine un an de la tragedie, lucrurile încep să revină la normal, iar unitate urmează să lucreze la cazări în curând. Patronul Cornel Dinicu a încercat să repună pe picioare complexul, cu toate că spațiul de pregătire a bucatelor era improvizat în aer liber: la grătar, la proțap sau în rulote mobile, notează Click. Cu toate că restaurantul dinainte nu mai există, se organizează mese și evenimente, însă, pe o terasă, care, în trecut, funcționa ca și corp secundar. În prezent, doar partea de restaurant este deschisă, iar prețurile pentru 2025 au fost actualizate.
Ferma Dacilor a primit autorizație de funcționare parțială la șapte luni după incendiul devastator, în vara anului 2024. Astfel, în prezent, doar partea de restaurant este funcțională. Totuși, patronul speră să obțină autorizații și pentru a construi cazări.
De sărbători, Ferma Dacilor a fost închisă, tragedia din trecut având loc chiar în a doua zi de Crăciun. Astfel, proprietarul nu a considerat potrivit ca oamenii să se distreze în locul în care, cu un an în urmă, opt oameni și-au pierdut viața în chinuri. Astfel, cu toate că sărbătorile i-ar fi putut aduce profituri mari, Dinicu a preferat să țină ușile locației închise.
Însă, după sărbători, restaurantul a fost deschis, proprietarul fiind decis să repună pe picioare complexul. Dacă îți propui să iei masa aici, trebuie să știi la ce sume să te aștepți.
Spre exemplu, dacă ți-e poftă de o ciorbă de burtă, trebuie să scoți din buzunar 45 de lei. De asemenea, cei care visează la o porție de sarmale cu mămăligă și smântână, trebuie să scoată din buzunar 60 de lei. Pieptul de porc la cuptor caramelizat cu dulceață de ardei iute costă 75 de lei, aripioarele de pui caramelizate 60 de lei, tocănița de hribi cu mămăligă și mujdei 70 de lei, iar cârnații de oaie cu cartofi copți, 75 de lei.
Mai mult, cei care vor să mănânce un ciolan de porc și varză călită trebuie să scoată din buzunare 80 de lei, iar pentru un berbecuț la ceaun, prețurile ajung la 90 de lei.
Citește și: Cât te costă să comanzi piftie de porc de la restaurantul lui Cătălin Scărlătescu pentru masa de Crăciun