- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât va costa uleiul, după plafonarea prețurilor la alimentele de bază. Marile magazine au acceptat să reducă costurile

23 Jun, 11:40 • Lupu Alexandra
Câți bani vor da românii pentru o sticlă de ulei, după reducerea prețurilor promisă de Guvern. Marile magazine au acceptat să reducă costurile.
Cât va costa uleiul, după plafonarea prețurilor la alimentele de bază. Marile magazine au acceptat să reducă costurile

Marcel Ciolacu a dat lovitura. Încă din prima săptămână de guvernare, a reușit să aducă o veste de milioane pentru români: prețurile vor scădea la raft la alimentele de bază, informează gandul.ro. Oamenii vor scoate mai puțini bani din buzunare pentru ulei, pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, legume și fructe.

Cât va costa o sticlă de ulei

Sursele guvernamentale spun că ar urma să fie adoptată o ordonanță de urgență pentru reducerea prețurilor la alimentele de bază, în cazul în care negocierile dintre Guvern și lanțurile de magazin nu decurg conform așteptărilor. În același context, sursele precizează că uleiul ar urma să coste cel mult 4 lei.

Te-ar putea interesa și: Cum va verifica Marcel Ciolacu dacă marile magazine au scăzut prețul la alimentele de bază. „Eu nu cred în sistemul de lucru cu amenzi cu hăituială”

Marile magazine au acceptat să reducă prețurile la alimentele de bază, dar cu toate acestea, nu s-au avansat procente. Mai mult decât atât, lista produselor care se vor ieftini nu a fost definitivată sau publicată în mod oficial. Marcel Ciolacu a precizat că, atunci când va avea o concluzie clară, va face o declarație în acest sens.

„Încă lucrăm la sistem, vom vedea ce sistem găsim cu retailerii. Producătorii români nu vor fi afectați. Lăsați-ne să terminăm și după cum bine știți, vom ieși și vom comunica. E ca în negocierile politice, nu ne putem antepronunța.

Am primit o listă cu alimente, ulei, zahăr. Sunt discuții la legume-fructe. Eu îmi doresc un acord până la finele anului, așa cum s-a făcut și în Franța. Dar dacă nu există un acord, fiți siguri că vom veni și cu un act normativ.

Nu va fi SRI, SIE și SPP. Haideți să terminăm acordul. Eu nu cred în sistemul de lucru cu amenzi cu hăituială”, a spus Ciolacu.

Ulei
Ulei

În deschiderea ședinței de la Guvern, susținută în urmă cu câteva zile, Marcel Ciolacu a anunțat că a dat lovitura. Concret, premierul României a informat că marile lanțuri de magazine au confirmat că sunt de acord să reducă prețurile la alimentele de bază, și mai mult decât atât, au transmis deja o listă cu produsele vizate.

„Aș vrea să încep cu o veste bună. Am primit deja răspunsul marilor lanțuri de magazine la propunerea noastră privind schema de reducerea a prețurilor la alimentele de bază și vă pot spune că retailerii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate.

Avem, astfel, toate condițiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ și aș dori să le mulțumesc pentru promptitudine și pentru această abordare”, a anunțat Marcel Ciolacu.

„Vreau să subliniez foarte clar, va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români.

Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului și al mediului privat”, completează el.

Citește și: De unde poţi cumpăra cel mai ieftin ulei Floriol. Cât costă un litru în diferite locuri din România