- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câtă vechime este necesară pentru a primi la pensie 700 lei în plus la recalculare. Care pensionari primesc şi carduri de alimente

10 Aug, 21:36 • Cornel Ghimeșan
Șeful Casei de Pensii a anunțat recent că pensionarii care au o anumită vechime în muncă vor putea beneficia de o majorare semnificativă a pensiei, în urma procesului de recalculare. Aceasta recalculare vizează milioane de pensionari din România, iar începând cu 1 septembrie 2024, aceștia ar putea observa schimbări pozitive în veniturile lunare.
Câtă vechime este necesară pentru a primi la pensie 700 lei în plus la recalculare. Care pensionari primesc şi carduri de alimente

Pensionarii care au o vechime consistentă în muncă, acumulată pe parcursul anilor de activitate, ar putea beneficia de o creștere de până la 700 de lei la recalcularea pensiei. Această sumă adăugată depinde de mai mulți factori, precum numărul de ani lucrați și stagiul de cotizare.

Câtă vechime este necesară pentru a primi la pensie 700 lei în plus la recalculare

Procesul de recalculare a pensiilor implică actualizarea informațiilor din baza de date națională a Casei de Pensii. Printre factorii esențiali care influențează această recalculare se numără:

  • vechimea în muncă: numărul de ani lucrați în mod oficial, înregistrați în sistemul național.
  • stagiul de cotizare: perioada în care contribuțiile la asigurările sociale au fost plătite.
  • indicele de corecție: un factor aplicat pentru a ajusta pensiile în funcție de inflație și alte variabile economice.

Citeşte şi: Schimbare pentru beneficiarii de pensii, începând cu 1 martie 2025. Daniel Baciu: ”Cele mai semnificative creșteri”

În plus față de recalcularea pensiilor, Guvernul României oferă sprijin suplimentar sub forma cardurilor de alimente, scrie Newsweek. Aceste carduri vor fi încărcate periodic cu suma de 250 de lei, urmând ca în 2024 beneficiarii să primească în total 1.500 de lei. Acest ajutor este destinat în special pensionarilor cu venituri mici, persoanelor cu dizabilități și altor categorii vulnerabile, și poate fi utilizat pentru achiziționarea de alimente sau mese calde.

Conform ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, încărcarea cardurilor de alimente va începe din 14 august 2024, iar primele pensii recalculate vor fi livrate la începutul lunii septembrie. Aceasta înseamnă că, în curând, pensionarii vor putea observa îmbunătățiri semnificative în veniturile lor lunare.

Citeşte şi: Românii află, în sfârșit, ce pensie primesc la 1 septembrie. Poșta Română împarte oficial fluturașii pentru pensionari

Cu recalcularea pensiilor și sprijinul oferit prin cardurile de alimente, Guvernul României încearcă să îmbunătățească situația financiară a milioane de români, în special a celor cu venituri mici și vechime mare în muncă. Dacă îndepliniți condițiile necesare, este posibil să vedeți o creștere de până la 700 de lei la pensie începând din septembrie 2024.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult