Cătălin Cîrstoiu, directorul Spitalului Universitar Bucureşti, a avut o întâlnire cu Rafael Mariano Grossi, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), prilej de care a profitat pentru a anunța „un proiect unic în sud-estul Europei”, conform Antena 3 CNN.
„L-am întâmpinat la Spitalul Universitar, pe domnul Rafael Mariano Grossi, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) Viena, o vizită pe care am programat-o cu mult timp în urmă și care continuă viziunea de dezvoltare a Spitalului Universitar.
În urma cu 2 ani, SUUB fost nominalizat ca spital de referință în cazul unui dezastru nuclear sau radiologic.
Este un proiect unic în Sud-estul Europei!”, a anunțat Cătălin Cîrstoiu.
Ai mai putea citi și: UE a acordat ajutoare de stat în valoare de 228 miliarde de euro, în 2022. Câte miliarde a dat România cetățenilor
Cîrstoiu precizează că un obiectiv esenţial este dezvoltarea în spital a unui circuit complet pentru pacienţii oncologici, de la efectuarea de screening şi primele etape ale diagnosticului, la realizarea unui act terapeutic complex – chirurgie oncologică, chimioterapie, radioterapie şi suport psihologic.
„Un obiectiv esențial este dezvoltarea în spital a unui circuit complet pentru pacienții oncologici, de la efectuarea de screening și primele etape ale diagnosticului, la realizarea unui act terapeutic complex – chirurgie oncologică, chimioterapie, radioterapie și suport psihologic.
Iar obiectivul final este că vom realiza la Spitalul Universitar cel mai important buncăr de radioterapie din România, care va ajuta zeci de mii de pacienți în fiecare an!”, a mai scris Cătălin Cîrstoiu în postarea de pe Facebook.
Primăria municipiului Lugoj, județul Timiș, a scos la licitație în SICAP un contract de 460 milioane lei pentru construcția unui nou spital în localitate, în locul vechii unități „Dr. Teodor Andrei”. Contractul include componenta de proiectare – 5 luni, construcția propriu-zisă – 22 luni și garanția acordată lucrărilor – 60 luni.
Spitalul din Lugoj este unul dintre 21 de unități care au semnat contracte de finanțare prin PNRR, pentru 2,1 miliarde euro. Unele au fost deja licitate și sunt în construcție, unele sunt în proces de selectare a antreprenorului general, iar altele în faza de pregătire a documentației pentru scoaterea la licitație. Potrivit ministerului Sănătății, la sfârșitul lui 2027, cea mai mare parte ar trebui să fie ridicate.
Vezi mai multe știri: Alexandru Rafila, ultimele declarații privind taxa pe boală: „Politica fiscală nu o face Ministerul Sănătății”