- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câte persoane fără adăpost trăiesc pe străzile Bucureștiului. Ce le oferă Primăria Capitalei celor care stau pe drumuri când se răcește vremea

10 Jan, 20:56 • Adrian Popovici
Peste 2.000 de persoane se află pe străzile Capitalei, după cum indică statiaticile. Primăria Capitalei a anunțat că își trimite echipele pe teren pentru a le oferi hrană și hainei persoanelor care au rămas pe drumuri. În plus, 159 se află deja în centrele sociale.
Câte persoane fără adăpost trăiesc pe străzile Bucureștiului. Ce le oferă Primăria Capitalei celor care stau pe drumuri când se răcește vremea

Mii de persoane fără adăpost sunt în pericol în această perioadă din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Pentru a-i ajuta pe aceștia, Primăria Capitalei a anunțat pe pagina de Facebook că derulează o campanie de ajutor.

După cum arată o postare de pe pagina Primăriei Municipiului București, autoritățile au trimis echipele DGASMB pe teren distribuind  ceai, supă caldă, îmbrăcăminte groasă și încălțăminte pentru persoanele fără adăpost care refuză preluarea și cazarea într-un centru social.

„De asemenea, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală a Municipiului București acționează pentru identificarea acestora. Noaptea trecută, au fost depistate 11 persoane, dintre care 2 au fost de acord să fie preluate de DGASPC Sector 6 și S.A.B.I.F, iar celelalte au refuzat instituționalizarea, motiv pentru care locațiile acestora au fost transmise echipelor DGASMB pentru monitorizare”, au mai transmis autoritățile din Capitală.

Pentru persoanele fără adăpost sunt deschise două spații. Primăria anunță că 32 femei au fost cazate în centrul pentru femei de pe str. Mitropolit Filaret, în timp ce alte 127 de persoane fără adăpost se află acum la „Sfântul Ioan”.

„Bucureștenii pot semnala prezența acestora pe stradă la numărul de telefon 021/9524, pentru a fi preluate și transportate la centrele sociale ale Capitalei”, a mai transmis Primăria în anunțul în care oferă detalii despre situația acestor persoane fără adăpost.

 

Persoană fără adăpost
Persoană fără adăpost

Te-ar putea interesa și: Ministrul Energiei dă de pământ cu Nicușor Dan. Sebastian Burduja: „Bucureştiul e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare”

Câte persoane fără adăpost sunt în București?

Statisticile citate de către Euronews arată faptul că în Capitală s-ar afla peste 2.000 de persoane fără adăpost, viața lor fiind pusă în pericol de către temperaturile tot mai scăzute din ultima perioadă. Cei mai mulți oameni aflați în această situație se află în zonele centrale, fiind vorba despre Gara de Nord, Piața Romană, Universitate și Piața Unirii.

În ciuda pericolului în care se află aceste persoane fără adăpost, unii bucureșteni acuză faptul că unele tind să fie agresive sau că stau în mijloacele în transport în comun sau în zonele centrale, prin care trec mulți turiști.

„Sunt agresivi unii dintre ei… De ce refuză adăpostul majoritatea și aleg să ocupe cele mai turistice zone ale capitalei.. Mijloacele de transport în comun care acum arată LUX, cele mai multe sunt noi, tapițate, confort termic pe timp de iarnă, sunt de nota 10, dar este insuportabil când călătorești lângă boschetarii cei mai murdari, mirosul lor chiar este o problemă…

Poliția ar trebui să curețe aceste zone de persoanele fără adăpost fiindcă afectează inclusiv TURISMUL.România este o țară minunată cu cei mai de treabă oameni, sunt credincioși, sunt primitori și cei mai sociabili din toată Europa! În România s-a făcut cu greutate, dar s-au făcut multe lucruri bune!! Schimbați și acestă „priveliște” adunați toate persoanele fără adăpost, ajutați-le cu actele, integrați-le încet să lucreze mai întâi în echipă voluntari apoi într-un loc de muncă să-și revină, capitala să se vindece și să prospere fiindcă turismul este extrem de important”, a scris un bucureștean revoltat.

Citește și: Bucureștenii suferă de frig în case în cea mai rece perioadă a anului! 1000 de blocuri, lăsate fără căldură la -10 grade. Radu Tudor: „N-am văzut de mult un asemenea nivel de batjocură”