- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Categoria de profesori care va primi bani în plus la salariu. Ministrul Educației: „Propunem o majorare de aproximativ 25%”

31 May, 18:49 • Fundeanu Madalina
O categorie de profesori ar putea primi mai mulți bani la salariu. Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță cine sunt norocoșii.
Categoria de profesori care va primi bani în plus la salariu. Ministrul Educației: „Propunem o majorare de aproximativ 25%”

Vești importante pentru anumiți profesori din România! Ministrul Educației, Ligia Deca, a propus o majorare a cuantumului sumelor acordate asistenților care au și atribuții de scanare și de încărcare a lucrărilor pentru examenele naționale, conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

O categorie de profesori ar putea primi mai mulți bani la salariu

Potrivit anunțului făcut de Ministrul Educației, cei care ar putea beneficia de bani în plus sunt asistenții care au și atribuții de scanare și de încărcare a lucrărilor de la examenele naționale.

„În contextul evaluării digitalizate la examene, am considerat important ca majorarea cuantumului sumelor acordate asistenților să se facă diferențiat.

Prin urmare, propunem o majorare de aproximativ 25% a cuantumului sumelor acordate asistenților care au și atribuții de scanare și de încărcare a lucrărilor pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat, raportat la sesiunea august 2023 a examenului, respectiv de 59% pentru asistenții cu atribuții de scanare la examenele de Titularizare și Definitivat.

Ai mai putea fi interesat de: Mai mulți bani pentru 2,6 milioane de români! Data oficială la care vor primi 250 de lei din partea statului

salarii profesori
salarii profesori

De asemenea, propunem includerea la plată și a informaticienilor/ a operatorilor din cadrul comisiilor județene de organizare a Evaluării Naționale, responsabili cu utilizarea aplicației informatice dedicate examenelor naționale, care nu erau incluși la plată până acum.

Majorările pentru toate examenele reprezintă, în medie, 20% din suma alocată în anul precedent”, a scris Ligia Deca, pe Facebook.

Urmează ca proiectul de ordin să fie dezbătut în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social din data de luni, 3 iunie.

O nouă zi liberă pentru elevi și profesori în iunie

Elevii și profesorii vor primi o nouă zi liberă miercuri, pe 5 iunie, cu ocazia Zilei Învățătorului 2024. Aceasta este o premieră în România, iar decizia a venit în urma grevei de proporții a profesorilor, conform noului contract colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector – Învățământ, prin care s-a încheiat greva generală din Educație și care a intrat în vigoare pe 6 iulie 2023, scrie Edupedu.ro.

Acum un an, pe 5 iunie a fost zi liberă prin Codul Muncii, fiind a doua zi de Rusalii, moment în care profesorii erau în grevă.

Vezi mai multe știri: Ajutor de 50 de euro de la stat pentru o categorie de români. Anunțul făcut de Ministrul Agriculturii, Florin Barbu