- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Categoria de români care NU va mai primi bani de la stat în 2024. Anunțul oficial

06 Jul, 10:48 • Fundeanu Madalina
Statul nu mai oferă bani acestor români. Un program îndrăgit de oameni s-a anulat.
Categoria de români care NU va mai primi bani de la stat în 2024. Anunțul oficial

Românii au parte de o veste tristă astăzi. Statul nu mai acordă bani pentru un program foarte util, drept urmare aceștia nu vor mai primi ajutorul financiar. În ultimii ani, românii așteptau ore în şir la coadă pentru a încasa sumele oferite, conform Bugetul.ro.

În ciuda faptului că cetăţenii aşteptau cu mare interes o nouă tranşă de vouchere, conform anunţului oficial, acestea nu vor mai fi disponibile de acum.

Statul nu mai oferă bani acestor români

Programul Rabla pentru electrocasnice s-a anulat. Potrivit Administrației Fondului pentru Mediu, statul nu mai oferă bani pentru schimbarea aparatelor din locuinţe. AFM a transmis că motivul este lipsă de prioritizare a programului în cadrul politicilor și strategiilor actuale de mediu.

La Bugetul de Venituri și Cheltuieli al Fondului pentru Mediu pentru anul 2024 nu au fost alocate resurse financiare pentru acest program. Vestea vine ca o dezamăgire pentru toți cei care abia aşteptau să primească vouchere anul acesta.

„Politicile, strategiile de mediu și prioritizarea lansării programelor sunt stabilite la nivelul autorității centrale de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în coordonarea căreia se află Administrația Fondului pentru Mediu.

În baza acestora, conform OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru Mediu și a bugetului aprobat, AFM deschide noile sesiuni de finanțare, în vederea susținerii politicilor asumate la nivel național”, este anunțul AFM.

Citește și: Fondurile de pensii private, creștere astronomică în mai 2024. Câți bani sunt acum în conturile românilor

Românii care pot primi bani de la stat în 2024. Ce condiție trebuie să îndeplinească
bani de la stat

Acest program era realizat pentru a încurajare achiziţionarea de aparate electrocasnice cu consum redus de energie, dar şi a promovării reciclării echipamentelor electrice și electronicelor vechi.

Valoarea voucherelor oferite prin programul „Rabla pentru electrocasnice”

În anul 2023, au fost disponibile opt categorii de produse pentru care puteai obține reduceri cuprinse între 200 și 500 de lei, prin intermediul acestui program. Pentru laptopuri puteai obține suma maximă, în timp ce pentru maşinile de spălat rufe, vase, pentru aerul condiţionat, dar şi pentru frigidere se dădeau 400 de lei.

Dacă îți doreai să achiziţionezi o tabletă, statul dădea la schimb suma de 300 de lei. Cât despre micile electrocasnice, precum aspiratorul, românii primeau un voucher de 200 de lei.

Mai mult de atât, erau stabilite nişte condiţii clare pentru cei care doreau să se înscrie în program și să beneficieze de acești bani:

  • Să nu ai obligații restante la bugetul de stat sau local
  • Să ai un buletin sau o carte de identitate valabile în momentul înscrierii
  • Să oferi un aparat electrocasnic uzat în momentul achiziționării unuia nou din aceeași categorie
  • Să îți dai acordul privind prelucrarea unor date personale și informații către AFM.

Vezi și: Se dau bani pentru o categorie de fermieri. Procedura pentru a beneficia de finanțare