- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Categoria de români pentru care recalcularea aduce vești proaste! Câți bani pierd din pensie

23 Aug, 10:35 • Cornel Ghimeșan
Este vâlvă mare în România la acest moment, iar la baza tuturor discuțiilor stă celebra recalculare a pensiilor. Nu toți seniorii de la noi din țără se vor bucura de majorări. Iată cine sunt românii care vor avea aceeași pensie.
Categoria de români pentru care recalcularea aduce vești proaste! Câți bani pierd din pensie

Pe măsură ce data de 1 septembrie se apropie, mulți pensionari din România așteaptă cu nerăbdare majorarea pensiilor, însă nu toți vor avea motive de bucurie. Conform Ministerului Muncii, doar o mică parte dintre pensionari vor beneficia de o majorare semnificativă a veniturilor, în timp ce alții vor primi sume modeste, între 1 și 500 de lei.

Citește și: Casa Națională de Pensii Publice anunț major pentru 5 milioane de români. Se schimbă tot

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că în jur de 100.000 de pensionari vor primi o majorare de peste 3.000 de lei. Cu toate acestea, aproximativ 800.000 de pensionari nu vor vedea nicio creștere a veniturilor. Aceștia sunt, în special, cei care au lucrat mai puțin de 25 de ani, chiar dacă au avut grupe de muncă sau au lucrat în condiții deosebite.

„În iulie 2024, pensia medie era de 2.250 lei. Iar în septembrie 2024, aceasta va crește la 2.761 lei. Avem un număr de 1.960.012 pensii majorate între 1 și 500 lei, un număr de 1.033.580 de pensii majorate cu sume între 501 și 1.000 lei. Un număr de 721.360 de pensii majorate cu sume între 1.001 lei și 2.000 lei. Un număr de 83.637 de pensii majorate între 2.001 lei și 3.000 lei și un număr de 7.681 de pensii majorate cu peste 3.000 lei. Vom constata împreună că şi pensionarii cu pensii mai mici vor beneficia de aceste creșteri ale pensiilor”, afirmă Simona Bucura Oprescu, potrivit Gândul.

Seniorii sunt revoltați de recalcularea pensiilor

Situația a adus extrem de multă nemulțumire în rândul pensionarilor care, deși au muncit o viață întreagă, nu vor beneficia de majorări. Această situație ridică semne de întrebare cu privire la echitatea recalculării pensiilor în România, mai ales în contextul promisiunilor făcute anterior.

Recalcularea pensiilor a început oficial pe 16 august, iar primele decizii au fost deja distribuite prin Poșta Română. Rămâne de văzut cum vor reacționa pensionarii afectați de lipsa majorărilor și ce măsuri va lua guvernul pentru a răspunde acestor nemulțumiri.

Pensionarii care au lucrat mai puțin de 25 de ani, chiar dacă au fost încadrați în grupe de muncă sau au lucrat în condiții deosebite, nu vor primi puncte bonus sau de stabilitate, ceea ce le va menține pensiile lor la același nivel.

Citește și: Bubuie prețul chiriilor din România. Prețurile de care românii NU se vor mai putea atinge în 2024

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult