Ministerul Finanțelor, în frunte cu Marcel Booloș, anunță startul înscrierilor pentru proiecte finanțate pe schema de ajutor de stat în valoare de 2,25 miliarde lei, conform informațiilor publicate de Antena 3 CNN.
Ministerul Finanțelor a publicat ghidul schemei de ajutor de stat în valoare de 2,25 miliarde lei pentru investiții majore în industriile cu tradiţie în România. Înscrierile încep pe data de 29 iulie 2024.
Ministerul mai anunță că pe 29 iulie se dă startul primei sesiuni de înscriere a proiectelor în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea dezvoltării regionale prin investiţii ale căror costuri eligibile depășesc 50 milioane lei.
Bugetul total al schemei de ajutor de stat se ridică la 2,25 miliarde lei, mai exact echivalentul a aproximativ 450 milioane euro. Cererile de acord pentru finanțare însoțite de documentele justificative se vor putea depune online, până la data de 9 septembrie 2024.
Ai mai putea fi interesat și de: Investiție mamut de 175 milioane de euro: Guvernul a aprobat construcția stadionului „Nicolae Dobrin” din Piteşti și stadionului „Gheorghe Hagi” din Constanța
În ceea ce privește înregistrarea cererilor de acord pentru finanţare, acestea se realizează în sesiuni anuale anunțate cu minimum 60 de zile lucrătoare înainte, durata fiecărei sesiuni fiind de 30 de zile lucrătoare. Acordurile de finanțare se vor emite până la 31 decembrie 2026, iar plata ajutorului de stat se va realiza în perioada 2025-2032.
„Antreprenorii interesați de investiţii de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoare de activitate de vârf, au acum la dispoziție Ghidul Solicitanului în baza căruia își pot pregăti proiectele. La 29 iulie deschidem oficial prima sesiune de înscrieri.
Mediul de afaceri are acest răgaz de două luni în care să își pună la punct documentația, timp în care vor primi asistență oricând au nevoie din partea Ministerului Finanțelor. Mizăm nu doar pe modernizarea sectorului privat, ci și revitalizarea industriilor tradiționale românești.
Prin integrarea tehnologiilor noi și sustenabile, se deschid noi oportunități pentru aceste industrii, consolidându-le competitivitatea și contribuind la crearea unui lanț de producție mai eficient și mai durabil”, a anunțat ministrul Marcel Boloș.
Vezi mai multe știri despre: Schimbare majoră pentru firmele din România. Marcel Ciolacu: „Aprobăm o ordonanță de urgență, preluând observațiile mediului privat”