- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți bani a cheltuit statul român pentru refugiații din Ucraina. Guvernul vrea să reducă sumele

08 Nov, 18:45 • Cassano Sabrina
România a cheluit de la declanșarea războiului din Ucraina, nici mai mult nici mai puțin de 400 de milioane de lei. Guvernul dorește reducerea acestor sume.
Câți bani a cheltuit statul român pentru refugiații din Ucraina. Guvernul vrea să reducă sumele

România a cheluit de la declanșarea războiului din Ucraina, nici mai mult nici mai puțin de 400 de milioane de lei. Din cei 400 de milioane de lei, jumătate s-a alocat programului 50/20. Mai exact, vorbim de 50 de lei oferiți pentru cazare și 20 de lei pentru mâncare, bani oferiți zilnic pentru un singur refugiat.

De asemenea, alți 3,8 milioane au fost alocați pentru taberele temporare de refugiaţi şi asistenţă umanitară. Din cei 400 de milioane, 204 milioane au fost cheltuiți  pentru finanțarea cheltuielilor cu utilitățile de primă necesitate pentru locațiile stabilite de Comitetele județene pentru situații de urgență, iar un total de 88 de milioane reprezintă costul aferent cazării și mâncării refugiților. Guvernul dorește să pună în practică măsura luată de Polonia. Mai exact, oamenii vulnerabili din Ucraina să plătească între 50% şi 75% din costuri.

Senatorul PSD, Lucian Bodog, consideră că au existat abuzuri în ceea ce privește ajutoarele pentru refugiați

Vizate în acest moment sunt orașe precum Constanța și București, despre care senatorul spune că au existat abuzuri în ceea ce privește banii pentru refugiați. De cealată parte, deputatul PNL Mircea Feche este de părere că populația vulnerabilă din Ucraina poate plăti măcar o parte din costurile pe care le suportă România.

,,Văzând însă toate aceste imagini cu, de cele mai multe ori cu mame care împreună cu copiii lor au fugit din calea războiului și războiul se pare că este departe de a se termina, cred că până la urmă guvernul poate să  analizeze în ce măsură ne mai permitem să susțină acest aceste cheltuieli. Însă, în același timp, eu m-aș aș bucura să reușim să le putem asigura pentru o perioadă cât mai lungă”, a mai spus deputatul PNL Mircea Fechet, conform Antena 3 CNN.

Citește și: Ciprian Ciucu plânge „chinurile” lui Nicușor Dan: „Poziția de primar general al Bucureștiului este cea mai grea din Estul Europei, poate din întreaga Europă”

Citește și: Nicușor Dan face apel la Guvern pentru plata datoriei Termoenergetica. „Exclud varianta ca politicienii din România să ducă în faliment Termoenergetica şi Elcen”

Tags: