- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți bani a cheltuit un român pentru un șezlong la Mamaia? Peste 30.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend de vară

02 Jun, 09:38 • Adrian Popovici
În primul sfârșit de săptămână din vara acestui an, peste 30.000 de români au ajuns pe litoral. În Mamaia, prețul unui șezlong a variat între 30 și 50 de lei.
Câți bani a cheltuit un român pentru un șezlong la Mamaia? Peste 30.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend de vară

Prețul cu care turiștii care merg pe litoralul românesc pot să-și închirieze un șezlong reprezintă, an de an, un subiect de interes pe internet, adesea apărând numeroase polemici din cauza tarifelor pe care comercianții din stațiunile și plajele de lux ajung să le perceapă. Cu toate acestea, la început de vară, înainte de sezonul estival 2024, românii au de plătit mai puțin, arată Cancan.

Turiștii care vin în acest weekend pe litoralul românesc au șansa să închirieze câte un șezlong la prețuri de extrasezon. De 1 Iunie, zeci de mii de turiști au luat cu asalt stațiunile de la malul Mării Negre pentru a se bucura de razele soarelui și de relaxare. Cei care nu au dorit să se relaxeze direct pe nisipul au putut închiria șezlonguri, beneficiind de tarife mai avantajoase decât în sezonul de vârf.

De Ziua Copilului, peste 30.000 de turiști au ajuns în stațiunile de la malul mării. Aceștia s-au bucurat de razele soarelui, dar și de apa mării. Pentru că a fost 1 Iunie, copiii au avut parte de diverse surprize pregătite special pentru ei pe litoral.

Șezlonguri. Foto: Unsplash
Șezlonguri. Foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și: Peste 100.000 de turiști străini au ales litoralul românesc. România a început să atragă vizitatori chiar și din Asia sau America de Sud

Cât costă un șezlong în „stațiunea milionarilor”?

În acest weekend, turiștii au beneficiat de prețuri de extrasezon pentru închirierea șezlongurilor. Prețurile au variat în funcție de plajă și stațiune. De exemplu, în stațiunea Mamaia, cunoscută și sub numele de „stațiunea milionarilor”, prețul unui șezlong a variat între 30 și 50 de lei.

Sporturile nautice au fost la mare căutare în prima zi a lunii iunie, iar duminică, 2 iunie, sunt așteptați la fel de mulți turiști în stațiunile de pe litoralul românesc.

Deși temperaturile s-au apropiat de 30 de grade Celsius în Dobrogea, apa mării a fost rece, determinându-i pe unii turiști să evite băile în Marea Neagră. Unii români care au venit pe litoral de 1 Iunie au ales să se cazeze la hoteluri cu piscine încălzite pentru a se bucura de o experiență mai plăcută. De asemenea, prin intermediul programului „Litoralul pentru Toți”, turiștii pot beneficia, timp de trei săptămâni, de reduceri de până la 70%.

„Am venit să petrecem Ziua Copilului în familie, cu băiețelul. Vreme frumoasă, atmosferă bună. E foarte rece marea, momentan, și am ales piscina încălzită”, a declarat un turist.

Citește și: Stațiunea de pe litoralul românesc unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei. Prețuri de neratat la început de sezon estival