Conform estimărilor făcute de specialiști, în perioada 1 iulie – 15 august 2023 e vârf de sezon, iar prețurile sunt în creștere. În Eforie Nord, spre exemplu, turiștii pot lua masa la diverse localuri de la malul mării sau la împinge tava.
Micii sunt preferații românilor și se găsesc peste tot pe litoralul românesc. Cei care vor să mănânce mici pe litoral ar trebui să știe că, în Eforie Nord, un singur mic costă 5 lei. Așadar, dacă vreți să vă comandați o porție de mici cu muștar ar trebui să scoateți din buzunar 25 de lei.
Desigur, la restaurantele de tip „împinge tava” de pe litoral se găsesc și alte preparate, iar prețurile sunt destul de accesibile. O porție de cârnați de 100 de grame costă 15 lei, spre exemplu, iar o porție de ceafă de porc de 100 de grame costă 18 lei.
Cei care vor mai degrabă cinci bucăți de crispy de pui trebuie să scoată din buzunar 25 de lei, iar pentru 150 de grame de piure de cartofi 11 lei. O ciorbă de burtă costă 19 lei, iar o ciorbă de văcuță este 18 lei. Ciorba de pui a la grec sau cea de perișoare costă 17 lei.
În Eforie Nord, dacă vă cazați la o unitate turistică de trei stele ar trebui să plătiți 166 de lei pe noapte cel puțin. La patru stele prețul pornește de la 835 de lei pe noapte. Se oferă mic dejun, prânz și șezlonguri la plajă. La un simplu calcul, pentru două nopți se plătește între 332 de lei și 1.670 de lei.