- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți bani câştigă poliţiștii-influenceri. Cine sunt lideri la încasări și urmăritori

08 Oct, 12:27 • Anghel Valentin
Au făcut carieră în Ministerul de Interne, însă celebritatea le-a fost adusă de rețelele de socializare și platformele de conținut video. Vorbim despre polițiștii deveniți influenceri, care fac bani frumoși din activitatea pe TikTok, Facebook ori YouTube.
Câți bani câştigă poliţiștii-influenceri. Cine sunt lideri la încasări și urmăritori

Cei mai cunoscuți polițiști-influenceri sunt, probabil, Marian Godină, Viorel Teacă, Octavian Perțea și Valer Kovacs. Doi dintre ei sunt, de fapt, foști polițiști, însă se bucură toți patru de același lucru: popularitatea pe rețelele de socializare. Declarațiile lor de avere, consultate de anchetazilei.ro, arată cât au încasat ei datorită carierei din mediul virtual.

Raportate la intervalul de timp, sumele câștigate de cei patru nu sunt deloc negijabile. Iar acestea vor crește, cu siguranță, odată cu numărul de urmăritori.

Marian Godină

Este, probabil, deschizătorul de drumuri al polițiștilor în mediul virtual. A fost, timp de doi ani, în concediu de creștere a copilului, iar în această vară a revenit în Poliția Română. Pe Facebook, are cei mai mulți urmăritori dintre toți polițiștii-influenceri, 637.000. Poziția lui de lider la acest capitol este explicabilă nu doar datorită activității, ci și faptului că a fost primul în ”branșă”.

Din ce își câștigă influencerii existența în 2025. Adevărul despre parteneriatele plătite din lumea digitală

În ultima declarație de avere, depusă în 2022, Godină a scris că a obținut 21.682,60 lei de la Facebook Limited Ireland. La această sumă se adaugă 3.144,97 euro de la Google Limited Ireland.

Câți bani câștigă polițiștii-influenceri: Viorel Teacă

A demisionat anul trecut din Poliție, însă nu și de pe rețelele de socializare. Are 556.000 de urmăritori, cărora le oferă sfaturi privind siguranța publică, dar și postări umoristice. Mai mult, Teacă și-a crescut vizibilitatea și datorită apariției în ”Oamenii legii” – serial difuzat de AXN și produs în colaborare cu Poliția Română. Conform declarației de avere din 2023, el a încasat 132.339 lei de pe urma activității pe Facebook și TikTok.

Câți bani câștigă polițiștii-influenceri: Viorel Teacă

Octavian Perțea

Lucrează la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bihor. Este celebru pe Facebok pentru Tavi Perțea VLOG, cont care are 204.000 urmăritori. Din drepturi de autor în mediul virtual, a încasat 45.883 de lei de la Google Limited Ireland și 116.538 de lei de la Meta Plaforms Ireland Limited.

Citește și: O celebră influenceriţă din Asia a trăit o experienţă uluitoare într-un restaurant din Bucureşti. Cum a reacţionat după ce a mâncat mămăligă cu brânză şi ou

Câți bani câștigă polițiștii-influenceri: Valer Kovacs

A lucrat la Brigada Autostrăzi, nu mai activează în Poliție; cel puțin, nu la acest moment. Este polițistul care i-a imprumutat motocicleta Dianei Șosoacă, pentru un clip electoral. Apoi, a fost dat concediat de conducerea Poliției Române. A constestat decizia, ministrul de Interne Cătălin Predoiu i-a respins contestația, astfel că fostul polițist își caută acum dreptatea la tribunal. Potrivit declarației de avere din iunie, Valer Kovacs a încasat, din Facebook, TikTok și Youtube, 13.194 de lei. Pe Facebook, are 16.000 de urmăritori.