- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câţi bani câştigă un român care lucrează ca supraveghetor de bar pe un feribot. Salariul lunar este ca al unui director de bancă

03 Jun, 20:01 • Cornel Ghimeșan
Salariul unui român care lucrează ca supraveghetor de bar la bordul unui feribot poate fi comparabil cu cel al unui director de bancă, potrivit relatării lui Daniel Călin, un astfel de angajat. Acesta a menționat că, în timp ce salariul mediu în România este de aproximativ 600 de euro, el câștigă de trei sau patru ori mai mult decât atât!
Câţi bani câştigă un român care lucrează ca supraveghetor de bar pe un feribot. Salariul lunar este ca al unui director de bancă

Câţi bani câştigă un român care lucrează ca supraveghetor de bar pe un feribot. Daniel Călin a început cariera sa în domeniul maritim lucrând pentru diverse companii, iar acum este supraveghetorul celor patru zone de catering din patru baruri de la bordul navei „Stena Vision”. Cu un contract permanent care îi oferă un echilibru între muncă și viața personală, tânărul beneficiază de patru săptămâni de lucru la bord, urmate de patru săptămâni de concediu. Compania îi acoperă costurile zborului către România, permițându-i să petreacă suficient timp acasă.

Ce salariu are un român care lucrează ca supraveghetor de bar la bordul unui feribot

„Suntem de aproximativ cincisprezece naționalități diferite, din cei aproximativ o sută de membri ai personalului. În principal, colegii mei provin din Europa de Est. Am lucrat pentru CMA-CGM în Marsilia, Irish Ferries și apoi pentru Disney Cruise Line. Cu toate acestea, pe măsură ce copiii mei au crescut, a devenit complicat să petrec șase luni departe de ei, așa cum o făceam în trecut. Contractul meu este de patru săptămâni de lucru la bord, urmate de patru săptămâni de concediu. Compania îmi plătește zborul spre România, ceea ce îmi permite să petrec suficient timp acasă”, a declarat Daniel Călin conform actu.fr.

Citeşte şi: Ce salarii au crescut de la 1 iunie. Lista completă a bugetarilor care vor primi bani în plus la leafă

Cu peste 20 de ani de experiență în domeniu, Daniel Călin consideră că satisfacția financiară și oportunitatea de a vedea lumea compensează eforturile depuse și sacrificiile făcute în această meserie, care necesită adaptabilitate și gestionare eficientă a timpului. Diferență semnificativă faţă de salaiile din România îl face pe Daniel Călin să considere că mulți români ar găsi acest tip de muncă atractiv din punct de vedere financiar, chiar dacă implică perioade de muncă îndelungate și sacrificii în ceea ce privește timpul petrecut departe de familie.

Citeşte şi: Vouchere de vacanţă 2024. Cine sunt angajaţii care au primit deja contravaloarea tichetelor de vacanţă

„În România, salariul mediu net este de aproximativ 600 de euro. Când ai ocazia să câștigi mult mai mult într-un astfel de loc de muncă, chiar dacă perioadele de odihnă nu sunt întotdeauna ideale, este greu să te întorci la salariile din țară. Este o meserie care necesită adaptabilitate și o bună gestionare a timpului. Însă, satisfacția financiară și posibilitatea de a vedea lumea compensează eforturile depuse”, a mai spus Daniel Călin.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult