- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți bani trebuie să plătească părinții care vor să organizeze ziua copilului la un loc de joacă în 2024: „Un preț nerușinat”

16 Oct, 10:33 • Bocioacă Bianca
Organizarea unei petreceri la un loc de joacă pentru copii costă un sac de bani în 2024. Nu oricine își permite acest lux, costurile fiind exagerate pentru familiile cu venituri obișnuite.
Câți bani trebuie să plătească părinții care vor să organizeze ziua copilului la un loc de joacă în 2024: „Un preț nerușinat”

În urmă cu câțiva ani, un buget mediu era suficient pentru organizarea unei petreceri pentru copii la un loc de joacă. În prezent, un astfel de eveniment poate deveni extrem de costisitor.

În trecut, petrecerile pentru copii se țineau acasă, dar acum la modă sunt petrecerile la locurile de joacă pentru copii. Părinții optează pentru astfel de variante pentru aniversările celor mici. Tarifele sunt mari, iar adulții sunt nevoiți să facă eforturi mari pentru a susține astdel de costuri.

Citește și: Ce diferențe de prețuri sunt între România și Elveția. Produsele cumpărate de o româncă de la un supermarket cu 250 de lei

Un român a dezvăluit pe o pagină de Facebook câți bani a plătit pentru orgamizarea unei petreceri e ziua fiului său în vârstă de șapte ani. Pentru că colegii fiului său își sărbătoresc aniversarea la locuri de joacă, a decis să procedeze la fel, așa că a cerut mai multe oferte, dar a trăit un adevărat șoc când a văzut de câți bani e nevoie.

Cât costă să organizezi o petrecere la un loc de joacă

Pentru o petrecere organizată la locul de joacă Kiddo Academy din Park Lake, cu o durată de trei ore, la care au participat 20 de copii și 20 de adulți, prețul de pornire era de circa 5.000 de lei, mai exact 4.980 de lei.

„În caz că vă întrebați cât costă să organizezi petrecerea unui copil în 2024, vă voi povesti experiența noastră. În urmă cu câteva zile i-am făcut ziua lui Bogdan, fiul meu, la un loc de joacă din București, în Park Lake. Pachetul standard a fost 4980 de lei (3 ore, 20 de copii, 20 de adulți).

În final, au fost zece copii în plus, iar costul pentru fiecare copil în parte a crescut enorm. La fel și consumația. Precizez că în banii plătiți nu a fost inclus și tortul, am plătit în plus 800 de lei pentru două torturi. Nici fotograful nu a fost inclus. La final am plătit, pe lângă suma inițială, alți 7.509 lei. Așadar, în total, petrecerea fiului meu ne-a costat nu mai puțin de 13.289 de lei. Și, desigur, nu am luat în calcul și cadourile de la părinți”, a spus părintele unui copil, potrivit romaniatv.net.

Citește și: Doi români, stabiliți în Italia, uluiți! Prețul exorbitant pentru un coș de cumpărături în România i-a lăsat fără cuvinte!

Pentru cel mai popular pachet, locul de joacă oferă:

  • Invitație digitală personalizată
  • Coordonator dedicat evenimentului
  • Acces exclusiv la o cameră de petrecere
  • Acces complet în zonele de joacă
  • 10 credite/copil pentru atracții speciale
  • Sesiune de cățărare/copil – maxim 1 oră
  • Tatuaje/ Face painting
  • Animator costumat la alegere, pentru 1.5 ore
  • Meniu mâncare și băuturi pentru copii – pizza, pui & cartofi prăjiți, legume, apă nelimitată & limonadă fresh
  • Accesorii de petrecere și Piñata cu sfori
  • 5 pizza Margherita și 5 platouri calde pentru adulți
  • Popcorn nelimitat pe durata evenimentului
  • Coloane de baloane în culori tematice
  • 20 baloane latex cu heliu în culori tematice
  • Șosete antiderapante pentru toți participanții
  • Momentul tortului* în camera de petrecere
  • Cadou surpriza pentru sărbătorit.

Organizatorii oferă și câteva extraopțiuni, dar acestea pot ridica semnificativ costul total. În cazul în care vin invitați în plus sau comanda de bază este depășită, suma finală poate crește considerabil.

La același loc de joacă din Capitală, prețul de bază pentru 40 de adulți și 40 de copii, pentru o petrecere de patru ore, pornește de la suma de 17.480 de lei.

„E inadmisibil! Și la majorat ce veți face?”, „Ireal! Nici nu pot să concep așa ceva”, „Trist, dar adevărat. Noi încă facem petrecerile în apartament, e drept că nici nu chemăm așa de mulți copii, iar costul total e mult mai decent”, „Un preț nerușinat, absurd, însă într-un apartament de două camere nu am putut invita copiii la noi acasă. Și, astfel, pentru a-i face pe plac copilului, am făcut un efort uriaș și am plătit aproape tot salariul pentru această petrecere. Bucuria copilului primează, dar prețul tot nerușinat rămâne”, au scris internauții în comentarii.

E bine de știut că tarifele pentru astfel de pertreceri variază în funcție de zona în care se află locul de joacă, de facilități, numărul de invitați și extraopțiuni.