- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să-ți cânte la nuntă Irina Loghin, Elena Merișoreanu și Sofia Vicoveanca

02 Jun, 20:33 • Stefan Simion
Elena Merișoreanu, Irina Loghin și Sofia Vicoveanca se numără printre artiștii care fac o super-atmosferă la evenimente și nimeni nu stă jos atunci când ele iau microfonul în mână. Au agendele pline de evenimente private, cu toate astea tarifele pe care le percep sunt mai mult decât decente.
Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să-ți cânte la nuntă Irina Loghin, Elena Merișoreanu și Sofia Vicoveanca

Pentru o nuntă, artistele nu percep tarif pe oră, ci pe eveniment. Radu Baron, impresarul care a colaborat de-a lungul timpului cu unele dintre ele, a dezvăluit sumele pe care doamnele muzicii populare românești le încasează la evenimente. Potrivit acestuia, onorariul cântărețelor de muzică populară este cuprins între 1.500 și 2.000 de euro.

„Onorariul solistelor mari, din Generația de Aur, este cuprins între 1.500 și 2.000 de euro, plus TVA, pentru un eveniment. Dar merită toți acești bani, sunt foarte iubite, ele ridică mesenii în picioare la nunți, încing hora pe ringul de dans.

Iar Irina Loghin spune și bancuri de acești bani, e genială! Păi, cer solistele debutante, care de-abia pot cânta, vreo 1.000 de euro, pe lângă aceste fete, ele chiar nu cer mult. Vin să cânte adesea și de drag, viața lor este scena, nu neapărat banii”, a declarat Radu Baron pentru Playtech Știri.

Ce tarif percepe pentru o nuntă Elena Merișoreanu: „La nunți, fac numai un program, nu mai cânt toată noaptea

Dacă altădată nu refuza niciun eveniment, fie el public sau privat, odată cu trecerea anilor Elena Merișoreanu a devenit mult mai selectivă. De sărbători, artista nu mai pleacă de lângă familie nici pentru toți banii din lume.

Citeste si Câți bani primește Delia Matache pentru a cânta la o nuntă sau un botez în anul 2024. Tariful i-ar surprinde pe mulți

De sărbători, nu mai cânt nici dacă-s plătită triplu, prefer să stau acasă, la masă, cu familia, că și așa ani la rând am tot fost plecată și i-am lăsat singuri. Înainte, acceptam toate invitațiile, pierdeam nopți întregi, acum însă merg la foarte puține nunți și fac numai un program, nu mai cânt toată noaptea, ar fi pentru mine extrem de obositor”, a declarat Elena Merișoreanu pentru sursa citată.

Sofia Vicoveanca nu are un tarif fix: „Mă înțeleg cu persoana care mă invită

Sofia Vicoveanca nu are un tarif fix pentru nunți, ci stabilește tariful la mica înțelegere cu mirii, ținând cont de mai mulți factori precum localul unde se desfășoară evenimentul și numărul de ore în care se dorește să presteze program artistic.

nuntă

”Cine are nevoie de mine mă sună și vorbim în particular, nu este o chestie de fală. Mă înțeleg cu persoana care mă invită, depinde cât vrea să îi cânt, unde are loc petrecerea sau evenimentul, depinde de mulți factori.

La spectacole, eu și cânt, spun și povești, mă pregătesc să iasă totul perfect, căci la spectacole oamenii plătesc un bilet, iar eu de acei bani trebuie să le bucur sufletul. Cât o mai vrea Dumnezeu voi fi pe scenă. 

La 82 de ani încă mă ține vocea, cânt live, fără bandă. Fiecare om are câte un har, totul este să ai grijă și să îi mulțumești Cerului pentru ce ți-a dăruit”, a declarat Sofia Vicoveanca pentru sursa menționată anterior.

Citeste si Robert De Niro investește într-un hotel de la Marea Neagră. Vedeta promite servicii de lux clienților săi

Irina Loghin întreține atmosfera cu bancuri

Pe lângă faptul că le cântă, Irina Loghin le spune invitaților și bancuri. Radu Baron spune despre Irina Loghin și că este foarte punctuală.

„Irina Loghin cântă și acum live, la spectacole este și foarte amuzantă, căci are și bancuri în program, știe o gramadă, le spune și în culise, colegilor. E o plăcere să o ai invitată la un eveniment. Este și punctuală, foarte cochetă, este o plăcere colaborarea cu această mare artistă”, a dezvăluit Radu Baron.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult