Deși smântâna Pilos este preferată de mulți dintre clienții Lidl, puțini sunt cei care știu cu adevărat ce ingrediente se află în compoziția acesteia. Foarte important, nu conține conservanți sau grăsimi vegetale.
Potrivit openfoodfacts.org, smântâna Pilos are un NUTRI-SCOR D, adică nu oferă organismului prea multe elemente nutritive. Mai exact, produsul conține:
Citeste si De unde provine, de fapt, carnea de la Mega Image. Ce conţine şi ce calitate are
Smântâna Pilos 20% este slabă caloric, având doar 204 kcal la 100 g. Cât despre celelalte substanțe nutritive, acestea se regăsesc în produs în următoarele cantități:
Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă evitarea consumului de smântână vegetală. Și asta deoarece acest produs conține grăsimi hidrogenate, acel tip de grăsime care se găsește în margarină și care, potrivit multor cercetări, pot duce la apariția următoarelor afecțiuni:
Citeste si Alertă alimentară. Ce conține, de fapt, iaurtul vândut în magazine. „Asta ne duce la pieire!”
„Dacă tot e smântană, atunci e musai să NU fie vegetală. Adevarul e, dragii mei, că sub denumirea de vegetal se ascunde grăsimea tip margarină. Pentru ca laptele a fost, este și va fi (sper!) mai scump decât uleiul, deci e avantajos să-l folosești ca și înlocuitor. Nu, nu este mai sănătos să mănânci smântană, brânză și unt din vegetale, este doar foarte ieftin.
Sunt produse de cea mai proastă calitate, bunul vostru simț trebuie să o recunoască: ce să caute grăsimea vegetală în smântană, unt și brânză?!! Cine a pomenit asa ceva?! Doar că ei vă vând grăsime vegetală care doar ARATA ca smântana sau ca branza, dacă v-ar spune că e margarină n-ați mai cumpara”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic, potrivit bugetul.ro