- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce conține smântâna Pilos de la Lidl. Ingredientele de pe etichetă ar trebui să ne dea de gândit

19 Oct, 19:42 • Stefan Simion
Lactatele Pilos sunt printre cele mai cumpărate produse alimentare din supermarketul Lidl, singurul care le comercializează. Și cu siguranță la mare căutare este smântâna de la acest producător, care este foarte apreciată pentru consistență, textură și, desigur, gust.
Ce conține smântâna Pilos de la Lidl. Ingredientele de pe etichetă ar trebui să ne dea de gândit

Deși smântâna Pilos este preferată de mulți dintre clienții Lidl, puțini sunt cei care știu cu adevărat ce ingrediente se află în compoziția acesteia. Foarte important, nu conține conservanți sau grăsimi vegetale.

Smântâna Pilos, săracă în substanțe nutritive

Potrivit openfoodfacts.org, smântâna Pilos are un NUTRI-SCOR D, adică nu oferă organismului prea multe elemente nutritive. Mai exact, produsul conține:

  • Fructe, legume, nuci și uleiuri de colza/nucă/măsline: 0/5 (valoare: 0, valoare rotunjită 0)
  • Puncte negative: 12
  • Valoare energetică: 2/10 (valoare 842, valoare rotunjită 842)
  • Zaharuri: 0/10 (valoare: 3.8, valoare rotunjită 3.8)
  • Acizi grași saturați: 10.10 (valoare: 14, valoare rotunjită: 14)
  • Sodiu: 0/10 (valoare: 40, valoare rotunjită: 40)
  • Scorul nutrițional final: 12 (12-0).

Citeste si De unde provine, de fapt, carnea de la Mega Image. Ce conţine şi ce calitate are

Smântâna Pilos, valori nutriționale

Smântâna Pilos 20% este slabă caloric, având doar 204 kcal la 100 g. Cât despre celelalte substanțe nutritive, acestea se regăsesc în produs în următoarele cantități:

  • Grăsimi: 20 g
  • Acizi grași saturați: 14 g
  • Glucide: 3,8 g
  • Zaharuri: 3,8 g
  • Fibre: 0 g
  • Proteine: 2,8 g
  • Sare: 0,1 g

Avertismentul nutriționistului Mihaela Bilic cu privire la consumul de smântână

Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă evitarea consumului de smântână vegetală. Și asta deoarece acest produs conține grăsimi hidrogenate, acel tip de grăsime care se găsește în margarină și care, potrivit multor cercetări, pot duce la apariția următoarelor afecțiuni:

  • boli de inimă și ateroscleroză – aceste grăsimi pot crește nivelul colesterolului rău și al trigliceridelor. De asemenea, scad nivelul colesterolului bun
  • cancer – acestea pot face ca organismul să producă hormoni și membrane celulare defecte.
  • boli ale creierului – aceste grăsimi inhibă acțiunea acizilor grași esențiali, încetinind creșterea și maturizarea creierului.
  • boli metabolice și diabet.

Citeste si Alertă alimentară. Ce conține, de fapt, iaurtul vândut în magazine. „Asta ne duce la pieire!”

Dacă tot e smântană, atunci e musai să NU fie vegetală. Adevarul e, dragii mei, că sub denumirea de vegetal se ascunde grăsimea tip margarină. Pentru ca laptele a fost, este și va fi (sper!) mai scump decât uleiul, deci e avantajos să-l folosești ca și înlocuitor. Nu, nu este mai sănătos să mănânci smântană, brânză și unt din vegetale, este doar foarte ieftin.

Sunt produse de cea mai proastă calitate, bunul vostru simț trebuie să o recunoască: ce să caute grăsimea vegetală în smântană, unt și brânză?!! Cine a pomenit asa ceva?! Doar că ei vă vând grăsime vegetală care doar ARATA ca smântana sau ca branza, dacă v-ar spune că e margarină n-ați mai cumpara”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic, potrivit bugetul.ro

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult