Unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri e vopsitul ouălor. Cu toții am mâncat, de-a lungul timpului, ouă vopsite de Paște, dar nu mulți știm ce conține vopseaua care se regăsește pe rafturile magazinelor din țară. Sunt unele substanțe care pot fi toxice pentru organism.
În perioada aceasta, vopseaua pentru ouăle de Paște e cel mai căutat produs. Nu mulți sunt cei care și citesc eticheta atunci când cumpără acest produs din magazin.
De regulă românii sunt interesați de culorile pe care vor să le cumpere și nu mai țin cont de conținut. E important, totuși, de știut ce conține vopseaua pentru ouă și dacă are substanțe dăunătoare pentru organism.
Potrivit unor studii unul din trei tipuri de vopsea conțin între opt și zece E-uri. Specialiștii spun că oamenii ar trebui să fie mult mai atenți la substanțele pe care le conține vopseaua ca să-și poată apăra organismul.
Cea mai recomandată e vopseaua naturală, nu cea cumpărată din comerț. Spre exemplu, pentru a obține ouă roșii puteți folosi o metodă specială de vopit, și anume coaja de la ceapa roșie sau sfecla. Mai mult, pentru culoarea galben sau portocaliu puteți folosi morcov sau citrice, iar pentru albastru e bună de folosit varza roșie.
Citește și S-a terminat: sucul Nestea, retras definitiv de pe rafturile magazinelor
Ouăle trebuie fierte împreună cu oricare dintre aceste produse, respectând sfaturile gospodinelor. Oul trebuie fiert pentru cel mult cinci minute.