- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce funcții vor ocupa consilierii lui Klaus Iohannis după plecarea acestuia de la Palatul Cotroceni

30 Sep, 15:07 • Andrei Alina
Consilierii lui Klaus Iohannis vor fi recompensați cu posturi importante înainte ca acesta să plece de la Palatul Cotroceni, în decembrie. Unii vor primi funcții importante în instituțiile statului, scrie Hotnews.ro.
Ce funcții vor ocupa consilierii lui Klaus Iohannis după plecarea acestuia de la Palatul Cotroceni

Mandatul președintelui Klaus Iohannis se termină în 20 decembrie 2024. Ce se va întâmpla cu consilierii lui Klaus Iohannis după plecarea acestuia de la Palatul Cotroceni? Lucruri bune am putea spune dacă ne uităm ce posturi li se pregătesc. Potrivit Hotnews.ro, unii dintre consilierii președintelui Iohannis vor ajunge fie la Banca Națională a României, fie la Consiliul Național al Audiovizualului ori chiar în Parlament sau prin ambasade.

Citește și: Klaus Iohannis, cheltuieli exorbitante înainte de încheierea mandatului. O față de masă pentru președintele României a costat 9.000 de euro

De exemplu, consilierul prezidențial Cosmin Marinescu de la Departamentul Economic și Social urmează să fie susținut de PNL pentru un post în conducerea Băncii Naționale a României, scrie sursa citată. Marinescu a fost votat, vineri, de Biroul Politic Național al PNL ca propunere pentru Consiliul de Administrație al BNR alături de parlamentarii Alexandru Nazare și Roberta Anastase. Consilierul lui Klaus Iohannis ar putea ajunge viceguvernator, potrivit mai multor surse din conducerea PNL.

Citește și: Klaus Iohannis anunță: Nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie!

Daniela Bârsan, consilier de stat în Administrația Prezidențială din aprilie 2015, iar din 23 decembrie 2019 consilier prezidențial care conduce Departamentul de Comunicare Publică, va fi propusă de președintele României pentru un post în CNA, au precizat surse din conducerea PNL pentru Hotnews.ro. Propunerea a fost deja trimisă Parlamentului. Daniel Bârsan ar lua locul Cristinei Pocora.

Sergiu Nistor, consilier prezidențial pentru Cultură, Culte și minorități naționale, va fi ambasador al României în Letonia, propunerea fiind avansată de Ministerul de Externe, condus de fostul consilier al președintelui Klaus Iohannis. De asemenea, consilierul prezidențial George Gabriel Bologan, de la Departamentul de Politică Externă, va fi trimis ambasador la Sfântul Scaun și Malta.