- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce județ din România va premia elevii de Ziua Educației? Sumele pornesc de la 1.000 până la 2.500 de lei

30 Sep, 21:47 • Mălureanu Rebecca
Consiliul Județean Vâlcea le va oferi premii în bani elevilor cu note bune. Sumele sunt cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei și vor fi acordate în cadrul Galei Educației Vâlcene.
Ce județ din România va premia elevii de Ziua Educației? Sumele pornesc de la 1.000 până la 2.500 de lei

Consiliul

Judeţean (CJ) Vâlcea va premia, de Ziua Educaţiei, profesorii, dar în special elevii de zece din judeţ, sumele premiilor fiind cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei. Toate acestea se vor întămpla în cadrul Galei Educaţiei Vâlcene, eveniment ajuns anul aceasta la cea de-a V-a ediţie, a anunţat preşedintele forului administrativ.

„În această gală vom premia profesorii de zece, dar în primul rând elevii de zece, tinerii performeri în domeniul educaţiei din judeţul Vâlcea. Vor primi câte 2.500 de lei elevii care au avut media zece la Bacalaureat, câte 2.500 de lei cei care au obţinut media zece la Evaluarea Naţională şi câte 1.000 de lei cei care au obţinut premiul I la olimpiadele şi concursurile naţionale”, a precizat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Vâlcea.

Elevii urmează să primească premiile de Gala Educației

Acesta a ținut să precizeze că fondurile necesare pentru a organiza Gala Educației, precum şi pentru premierea elevilor au fost prevăzute în şedinţa forului judeţean de luni. Un număr de 33 de copii urmează să se bucure de premiile în bani, dintre care doi sunt cu media zece la examenele naţionale (unul la Bacalaureat şi unul la Evaluarea Naţională), iar restul sunt cu locul I la concursuri şi olimpiade naţionale.

Gala Educaţiei Vâlcene se va ține cu o zi înainte de Ziua Mondială a Educaţiei, care este sâmbăta pe 5 octombrie și va începe la ora 17:00.

Elevi
Elevi

Vezi și: Elevii din clasele primare vor putea lua premii din anul şcolar 2024-2025. Schimbare majoră în Statutul Elevului

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a asigurat că pentru orice olimpic român care a suportat cheltuielile de deplasare din propriile fonduri, se va găsi o soluție prin care banii vor putea fi decontați.

„Din ce am înţeles de la colegii mei de la Direcţia de învăţământ preuniversitar, au fost nişte probleme de comunicare între organizatori şi cei care se ocupau de formalităţi. Vom avea o soluţie pentru toţi cei care au suportat cheltuielile de deplasare din fonduri proprii, vom găsi o cale de decontare, am vorbit deja cu colegii mei din minister.

În ceea ce-i priveşte pe cei care au luat medalii, vor avea toate drepturile care decurg din acest concurs, premii şi aşa mai departe. Vom vedea exact ce s a întâmplat. O să clarific şi eu astăzi la minister care au fost problemele de comunicare sau problemele de regulament”, a declarat Deca, la Universitatea Politehnica.

Citește și: Lege drastică în această țară! Amenzi de 10.000 de euro și repetarea anului pentru elevii cu note mici la purtare