- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce mesaj le-a transmis un român politicienilor, direct pe buletinul de vot! Gestul său a devenit viral pe internet

09 Jun, 21:33 • Fundeanu Madalina
Ce le-a transmis un român politicienilor, în plină zi de alegeri. Mesajul său a fost scris direct pe buletinul de vot!
Ce mesaj le-a transmis un român politicienilor, direct pe buletinul de vot! Gestul său a devenit viral pe internet

Un român, supărat pe situația actuală din țară, a scris un mesaj scurt și la obiect direct pe buletinul de vot, în dreptul unuia dintre partidele politice. Fotografia a devenit în scurt timp virală pe rețelele de socializare. Bineînțeles, votul acestuia va fi anulat la momentul numărării voturilor, conform România TV.

Ce le-a transmis un român politicienilor, în plină zi de alegeri. Mesajul său a fost scris direct pe buletinul de vot

Duminică, pe data 9 iunie, au loc alegerile locale și europarlamentare. Până în acest moment au ieșit la vot peste 50% dintre români. La fel ca în fiecare an electoral, nu lipsesc incidentele, indiferent de zona din țară despre care vorbim. Pe tot parcusul zilei, au fost semnalate mai multe fapte legate de procesul electoral desfășurat, care este oricum dificil din pricina multitudinii buletinelor de vot.

Mai mult de 30 de evenimente neplăcute au avut loc în cursul zilei de astăzi, dintre care peste 15 au fost doar în Capitală. La o secție de votare din București, un bărbat s-a accidentat grav. Echipele de specialiștii au sărit imediat să-i acorde primul ajutor, apoi a fost transportat la spital.

Ai mai putea citi: Prezența la vot până la ora 21:00. Mai mult de jumătate dintre români au ieșit astăzi la vot!

buletinul de vot
buletinul de vot

În Sighișoara, o femeie a primit buletinul de vot pentru primar deja ștampilat, iar un tânăr din Calafat s-a ales cu o amendă după ce a fotografiat buletinul de vot în cabină, faptă total interzisă prin lege. Pe de altă parte, în Constanța, un bărbat a sesizat poliția după ce a constatat că urnele de la o secție de votare nu erau sigilate în mod corespunzător. În plus, acesta a susținut că un alt alegător l-ar fi amenințat.

În vreme ce unii români își exercită dreptul al vot așa cum consideră că este mai bine, alții au decis să își exprime opinia despre candidați sau partide prin gesturi mai puțin etice. Spre exemplu, un român a decis să nu pună ștampila de vot pe candidatul favorit, ci să scrie un mesaj în cadranul unde ar fi trebuit să își exprime votul. Acesta le-a transmis politicienilor din acest partid un mesaj scurt și la obiect, din doar două cuvinte, care nu poate fi reprodus, scris cu marker roșu și cu litere de tipar.

Imaginea a devenit virală pe toate rețelele sociale. Oamenii au rămas surprinși de acest gest, mai ales că persoana în cauză a ales să aibă un vot nul.

Vezi și: Sancțiuni dure pentru cei care fac poze în cabina de vot! Cu ce amendă colosală s-a ales un bărbat care a fotografiat buletinul de vot