din toate județele României pot beneficia de bilete de tratament balnear cu reducere de la casele de pensii. Tratamentele sunt diverse și sunt create special pentru afecțiunile fiecăruia.
Avantajul accesării unui astfel de bilet este faptul că pensionarii primesc pe lângă tratament și cazare și masă. În curând sunt scoase spre repartizare sute de bilete către destinații cunoscute din țară.
Casei Judeţene de Pensii Bihor i-au fost repartizate un numar de 220 bilete de tratament balnear aferente seriei 16 începând cu data de 16.10.2024, pentru urmatoarele statiuni: Herculane 13 bilete, Slanic Moldova 7 bilete, Buzias 2 bilete, Covasna 6 bilete, Felix 64 bilete, Geoagiu 2 bilete,1 MAI 50 bilete, Mangalia 4 bilete, Moneasa 18 bilete, Ocna Sugatag 4 bilete, Olanesti 2 bilete, Saturn 2 bilete, Tinca 24 bilete, Vatra Dornei 10 bilete, Caciulata 4 bilete, Tasnad 8 bilete.
La Casa Județenă de Pensii Sălaj anunță persoanele interesate care vor să urmeze tratament balnear că mai sunt disponibile bilete de tratament, pentru seria 16, începând cu data de 16 octombrie, în stațiunile Bizușa, Buziaș, Covasna, Felix, Herculane, Mangalia, Moneasa, Olănești, Tușnad.
„Persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care beneficiază de indemnizație de însotitor pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite.
De asemenea însoţitorii persoanelor încadrate în grad de handicap grav / în gradul I de invaliditate trebuie să îndeplinească condiţiile de la art. 122 alin. 2 al Legii nr.263/2010 cu modificările şi completările ulterioare”, anunță Casa de Pensii.
Citește și: O nouă lege a trecut de Senat. Sunt vizați pensionarii care lucrează în condiții grele
Prin excepţie, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însotiti, persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru îndemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizaţia de însoţitor, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care reiese că se pot descurca singuri (fără însoţitor) pe perioada sejurului, ţinând cont și de faptul că bazele de tratament contractate funcţionează în regim hotelier, şi nu în regim de spitalizare.
Cât costă un bilet de 16 zile? Spre exemplu, un sejur de 16 zile în care este inclus tratamentul dar și nopțile de cazare în cele mai iubite stațiuni ale României, costă aproape 3.000 de lei.
Un simplu calcul arată că o zi de cazare și de tratament costă sub 200 de lei, ceea ce este un chilipir.
Dacă nu ați prins bilete din această serie de tratament atunci trebuie să știți că ele sunt în număr de 19, ultima serie fiind chiar în decembrie.
– cererea tip de acordare a biletului de tratament;
– document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, în original sau copie care se va prezenta la momentul eliberării biletului);
– declaraţie pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii,cu excepţia persoanei care depune talonul privind plata acestor drepturi care se va prezenta la momentul eliberării biletului);
Este nevoie de biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate.
Mai exact: A intrat în vigoare legea așteptată de toți pensionarii: 1 octombrie aduce marea schimbare