- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce pensie va avea Ion Țiriac după recalculare. Fostul tenismen e aproape milionar doar din banii de la stat, încasând lunar 12.000 de lei

28 Aug, 11:20 • Bocioacă Bianca
Ion Țiriac a aflat ce se va întâmpla cu pensia lui după recalculare. Pensionarul „de lux” e aproape milionar doar din banii de la stat.
Ce pensie va avea Ion Țiriac după recalculare. Fostul tenismen e aproape milionar doar din banii de la stat, încasând lunar 12.000 de lei

Recalcularea pensiilor a pornit dicuții aprinse în România. Toți pensionarii așteaptă deciziile de recalculare, pentru a vedea cât vor încasa de acum înainte. Ion Țiriac este și el unul dinte pensionarii acestei țări și, chiar dacă are o avere uriașă, Țiriac ar putea trăi bine mersi și doar din pensia pe care o primește. Până acum, fostul tenismen încasa lunar 12.000 de lei.

Ce se întâmplă cu pensia lui Ion Țiriac după recalculare

Acesta va rămâne cu această pensie și după recalculare, deoarece nu a avut un stagiu complet, de 25 de ani.

„Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”, a spus oficialul Casei Naţionale de Pensii Publice, conform Antena 3 CNN.

Citește și: Gaură uriașă în bugetul lui Ion Țiriac! Care sunt oamenii de afaceri cu care are legături „secrete”

Ion Țiriac a fost, timp de două decenii, ofițer cu grad de colonel al Ministerului de Afaceri Interne. Din 1999 și până în prezent, el depune banii într-un cont de care nu s-a atins, unde a adunat 700.000 de euro. Luând în calcul și dobânzile, Ion Țiriac e aproape milionar doar din pensie.

Mihai Neșu primșete o pensie umilitoare

În urmă cu mai bine de 13 ani, Mihai Neșu , în vârstă de 41 de ani, a suferit un accident cumplit, la un antrenament al celor de la Utrecht, care i-a schimbat viața complet. S-a luptat pentru viața lui, a învățat să vorbească din nou, iar acum trăiește într-un scaun cu rotile.

În prezent, fostul fotbalist încasează o pensie de 500 de lei pe lună din partea statului român. O sumă ceva mai mare ajunge la sora lui, care îi este însoțitoare. Din partea statului olandez, Neșu încasează o pensie cu mult mai mare decât cea din România: 3.000 de euro.

„Eu iau 500 de lei pe lună și mai ia și ea (n.r. sora sa) vreo 2.000 sau poate mai mult. Hai să spunem că luăm 3.000 amândoi. Practic, eu cu ea ar trebui să trăim de 3000 de lei și ea să aibă grijă de mine și să îmi dea de mâncare mie și ea să mănânce. Să aibă grijă și de cele medicale.

Așa trăiesc alții care n-au posibilități și eu nu pot să zic nimic. Sunt eroi! Nu-mi pot imagina cum…. Am prieteni și mi-e și rușine să-i întreb cum se descurcă. Bravo lor! E ceva de admirat și nu e normal să fie viața așa de grea pentru persoanele cu dizabilități. Ca să închid paranteza, n-am de ce să mă plâng. Slavă Domnului, am avut posibilități să am bani când am fost fotbalist. Am și pensia din Olanda care mă ajută foarte mult.

Cam 3.000 de euro, cam pe acolo. Mai trebuie să-mi plătesc și asistentele care au grijă de mine dimineața și mai am tot felul de cheltuieli, dar se duc și ăia. Cu acei bani reușesc. Din ăia 3.000 nu rămân așa mulți”, a spus Mihai Neșu, pentru Golazo.

Citește și: Cine şi câţi bani face din aviaţie în România? Profituri impresionante obținute de compania lui Ion Țiriac în 2023