- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce pensionari nu vor beneficia de niciun leu la recalcularea din septembrie. Lacunele legii îi numulțumesc pe vârstnici

14 Jun, 12:20 • Alexe Raluca
Pensionarii din România vor primi în curând deciziile de pensionare care arată câți bani vor primi în plus de la statul român. Din păcate, însă, nu toți se vor bucura de acest privilegiu, ba chiar vor exista oameni care nu vor primi nici măcar un leu în plus.
Ce pensionari nu vor beneficia de niciun leu la recalcularea din septembrie. Lacunele legii îi numulțumesc pe vârstnici

Recalcularea pensiilor din România vine cu o serie de modificări semnificative pentru anumite categorii de beneficiari ai acestei indemnizații de la stat.

Citește și: Pensia uriașă pe care o primește după recalculare un român care a lucrat 40 de ani. Daniel Baciu: „Creșterile vor fi substanțiale, chiar și de peste 80-90%”

Ce pensionari nu vor beneficia de niciun leu la recalcularea din septembrie

Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale „Alma Mater”, a explicat care sunt categoriile de pensionari afectate în mod negativ de această recalculare. Potrivit șefului FSLI, în timp ce unii pensionari vor beneficia de majorări de pensii, alții nu vor avea parte de niciun leu în plus.

Mai exact, pensionarii care primesc acum sumele de 4.600 de lei, 6.000 de lei și 7.500 de lei și au același număr de puncte, ar trebui să primească, din septembrie, aceeași pensie. După recalculare, însă, cei care primesc acum 4.600 de lei vor trece, după recalculare, de 6.300 de lei, cei cu 6.000 de lei vor ajunge la 6.300 de lei, iar cei cu 7.500 de lei vor rămâne la aceeași sumă. Aceste calcule îi nemulțumesc pe cei care primesc deja pensii mari, căci lor nu li se va modifica venitul. în timp ce cei cu pensii mici vor avea parte de creșteri semnificative.

Anton Hadăr a mai menționat că printre cei afectați de recalculare se numără și pensionarii care primesc pensia minimă garantată de stat. Mulți dintre acești beneficiari au foarte puține puncte și primesc pensii de până în 1.281 de lei. În urma recalculării din luna septembrie, unii dintre aceștia vor avea pensiile mărite semnificativ, inclusiv o dublare de 100%, deoarece au avut mulți ani de muncă și beneficiază de suplimentarea punctelor pe criterii de stabilitate. Din păcate, însă, pensionarii care în prezent primesc aproximativ 450 de lei, deși au contribuit, însă prea puțini ani, vor rămâne cu aceeași pensie momentan, până la următoarea majorare.

Hadăr mai subliniază că recalcularea pensiilor nu rezolvă complet problema inechităților din sistemul de pensii, căci încă există o diferență prea mare între sumele primite de pensionari.

Citește și: Recalcularea pensiilor, motiv de îngrijorare pentru români. Ce sumă va încasa un pensionar care a muncit 15 ani