- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce planuri are Cristian Piedone după pierderea alegerilor. Fostul edil vrea să candideze din nou

24 Jun, 12:05 • Amarie Giorgiana
Cristian Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, nu renunță la luptă. Fostul edil a declarat că urmează să candideze din nou la toamnă.
Ce planuri are Cristian Piedone după pierderea alegerilor. Fostul edil vrea să candideze din nou

Cristian Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, refuză să stea în umbră. Cu toate că și-a recunoscut înfrângerea, el este hotărât să înceapă o nouă campanie în această toamnă.

„În primul rând vreau să-l felicit pe primarul Municipiului București Nicușor Dan. Ei au ales, ei vor culege. Au început prin a spera că se va schimba ceva. Și au sperat ce au văzut în acești patru ani. Sper să nu vadă și în următorii patru ani, auzindu-l pe Nicușor Dan că va face multe referendumuri. Ok, dacă cu asta se va ocupa în ultimii patru ani, felicitări bucureșteni.

Noi, reprezentanții PUSL în Consiliul General, odată cu închiderea campaniei, vom rămâne alături de cetățenii Bucureștiului, cărora le mulțumesc pentru încrederea acordată mie și PUSL, pentru votul acordat”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

În urma alegerilor pentru Primăria Capitalei care au avut loc pe 8 iunie, Nicușor Dan a ieșit învingător cu 47,9% din voturi, iar acesta a fost urmat de Gabriela Firea, candidata PSD, care a adunat 22,34% din voturi. Cristian Piedone, de la partidul PUSL s-a clasat pe locul trei, cu 15,7%, potrivit datelor Autorității Electorale Permanente, de pe platforma rezultatevot.ro.

Cristian Piedone se pregătește pentru o nouă campanie

Chiar dacă a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei, Cristian Piedone subliniază că rămâne alături de locuitorii Bucureștiului. În plus, el se va pregăti pentru o nouă campanie, cea din toamnă, pentru alegerile parlamentare, atunci când, cel mai probabil, va fi regăsit pe listele cu candidați.

„Toamna se numără bobocii. Astăzi, PUSL a intrat pe eșichierul politic. Va conta! Și va conta și al alegerile parlamentare și la cele prezidențiale. Se vede astăzi în sondaje și-n opțiunea electoratului, nu neapărat bucureșteni”, a mai spus el.

Până la predarea ștafetei, Piedone rămâne activ și implicat în administrarea Sectorului 5, în calitate de primar, apoi de membru al Consiliului General, potrivit Bugetul.

Citește și: Scenariile pentru alegerile prezidențiale din această toamnă. Ce date iau oficialii în calcul

„Vom rămâne în slujba dumneavoastră. Important e că PUSL nu și-a pierdut cetatea la Sectorul 5, Vlad Popescu Piedone e primarul Sectorului 5. Va demonstra mai mult decât mine. Să facem din Sectorul 5 regretul bucureștenilor că n-au votat un candidat care să fie alături de ei, care să sufere alături de ei.

În Consiliul General, vom vota proiectele doar în interesele dumneavoastră, nu ne interesează votul politic”, a mai subliniat Cristian Piedone.

Citește și: Autoritatea Electorală Permanentă dă de pământ cu Clotilde Armand după acuzele aduse împotriva lui Toni Greblă. „Actualul preşedinte al AEP nu a avut nicio implicare”