- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce poți face cu doar 1 leu în 2024? Iată ce a reușit să cumpere o tânără cu mărunțișul din portofel

27 Aug, 21:15 • Preda Silvia
Ce poți cumpăra cu doar 1 leu în România zilelor noastre? O tânără a arătat, recent, că există încă multe produse ieftine care pot fi achiziționate cu doar 1leu.
Ce poți face cu doar 1 leu în 2024? Iată ce a reușit să cumpere o tânără cu mărunțișul din portofel

Tânăra care a făcut experimentul inedit, dorind să afle dacă mai există vreun produs la 1 leu, a vizitat un supermarket cunoscut și a fost surprinsă de produsele pe care le-a găsit.

A cumpărat o napolitană care costa mai puțin de 1 leu, o eugenie, un iaurt mic, un croissant, o chiflă, un baton de musli, câțiva covrigei, un ou și altele. Toate produsele aveau prețuri foarte apropiate de un leu.

Iată ce alimente a cumpărat cu doar 1 leu:

napolitană la 0,99 lei
eugenie la 0,69 lei
iaurt la 0,79 lei

covrigei la 0,99 lei
apă la 0,99 lei
un ou la 0,99 lei
un baton musli la 0,99 lei
un croissant la 0,75 lei
o chiflă la 0,35 lei

Ce poți să cumperi cu 1 leu?
Ce poți să cumperi cu 1 leu?

Tânăra a plătit pentru toate aceste produse 7,35 lei.

Citește și: Lista alimentelor care se vor scumpi peste câteva zile. Efectele devastatoare ale secetei încep să se simtă

Un nou val de scumpiri va afecta viața românilor

Canicula și seceta au făcut ravagii în agricultura din România. În unele zone, nu a fost picătură de ploaie de două luni, iar culturile sunt compromise, susțin fermierii. Cum era de așteptat, urmează scumpiri în magazine!

Fermierii din zonele afectate de arșiță spun că recoltele vor fi reduse la jumătate în această toamnă și acest lucru va duce la noi scumpiri în piețe și magazine.

Preţuri mai mari la alimente din cauza secetei

Tona de floarea-soarelui se vinde acum cu 12% mai scump decât în 2023, iar specialiștii se așteaptă ca scumpirile să se mute și la raft.

La floarea-soarelui situația e mai tensionată și e posibil să vedem anumite scumpiri. Maxim 10% ar trebui să crească cotația uleiului la raft, în condițiile în care corelațiile de preț între materia primă și produsul final nu sunt întotdeauna perfecte și atâta timp cât piața nu îți absoarbe o creștere de preț de genul ăsta va trebui să fie suportată de către conturile procesatorului”, a declarat un specialist în piață agricolă.

Și carnea de păsare ar urma să se scumpească, spun specialiștii.

Majoritatea alimentelor sunt pasibile de scumpiri în această toamnă. În principal la sortimentele de carne, de la pasăre până la porc.

Seceta nu e doar la noi, și de unde se importa carnea de porc și acolo sunt costuri mai mari”, a declarat Valeriu Tabără- președinte al Academiei de Științe Agricole și Silvice.

Vezi și: Cresc sau nu taxele și impozitele în 2025? Marcel Ciolacu a făcut anunțul aşteptat de toți românii