- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salarii câștigă românii care lucrează în construcții în 2024. De la începutul anului au apărut 11.000 de noi posturi în acest domeniu

07 Jun, 18:40 • Adrian Popovici
În construcții se dau unele dintre cele mai mari salarii din România. În medie, un român care lucrează în acest domeniu poate avea venituri și de 1.000 de euro.
Ce salarii câștigă românii care lucrează în construcții în 2024. De la începutul anului au apărut 11.000 de noi posturi în acest domeniu

Odată cu dezvoltarea economică a României din ultimii ani, domeniul construcțiilor a avut parte de o creștere semnificativă. În cele din urmă, acest lucru se reflectă și asupra salariilor din acest domeniu. După cum arată statisticile,  aceste circumstanțe economice favorabile fac ca salariile în acest sector să depășească adesea 1.000 de euro lunar, transformând construcțiile într-o opțiune de carieră atractivă și rentabilă, notează Playtech.

O simplă căutare pe platformele de recrutare ne arată că joburile în domeniul construcții sunt au o ofertă generoasă, clasându-se pe locul șase în topul domeniilor cu cel mai mare volum de angajări în economia românească.

Peste 11.000 de joburi au fost postate de angajatorii din construcții de la începutul anului și până acum. Acest sector depășește în activitate domenii precum finanțele și resursele umane. Salariul mediu net în construcții se situează în jurul sumei de 5.000 de lei, similar cu cel din sectoarele ingineriei sau industriei petroliere și de gaze.

Lucrători în construcții
Lucrători în construcții

Te-ar putea interesa și: Cât câștigă un angajat la cinema în 2024. Salariile nu sunt deloc mici

Ce salarii primesc românii care lucrează în construcții?

Cu toate acestea, există variații considerabile în salariile oferite pentru diferite posturi din acest domeniu. Muncitorii calificați, cum ar fi sudorii, tehnicienii și instalatorii, câștigă în jur de 4.000 de lei net pe lună.

Cei din poziții tehnice și contabile au salarii de aproximativ 4.500 de lei net pe lună. La celălalt capăt al spectrului, diriginții de șantier și inginerii specializați în instalații și proiectare primesc peste 6.000 de lei net lunar, datorită complexității și responsabilităților asociate acestor roluri.

În plus față de salariile competitive, lucrătorii din domeniu beneficiază de diferite avantaje suplimentare oferite de angajatori pentru a atrage și a păstra talentele. Roxana Drăghici, șefa departamentului de vânzări la eJobs.ro, subliniază că există o cerere mare pentru candidații cu experiență între 2 și 5 ani, deși muncitorii calificați și necalificați sunt cei mai căutați. Pentru a atrage aceste talente, companiile oferă pachete salariale competitive și beneficii adiționale, în încercarea de a asigura contracte pe termen lung și de a stabiliza echipele.

Sectorul construcțiilor din România devine tot mai profitabil și atractiv, reflectând atât oportunitățile, cât și provocările acestui domeniu. Prin oferirea de salarii competitive și beneficii variate, construcțiile atrag un număr mare de lucrători, indiferent de calificarea acestora, și oferă perspective stabile și prospere pentru cei dispuși să își investească abilitățile în această industrie în plină expansiune.

Citește și: De ce muncitorii străini din România sunt printre cei mai avantajați de creșterea salariului minim la 3.700 de lei