- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu are o femeie de serviciu la bloc în 2024. Nimeni nu se aștepta la o asemenea sumă

22 Jul, 18:32 • stefan.vlad
Ce salariu are o femeie de serviciu la bloc în 2024. La primele ore ale zilei, doamnele își încep treaba în imobile și chiar dacă unii ar spune că este foarte ușor ceea ce fac, este vorba despre un efort care trebuie răsplătit pe măsură.  Nu fac o muncă simplă, nici plăcută, dar esențială pentru ca locatarii să se poată bucura de un mediu curat.
Ce salariu are o femeie de serviciu la bloc în 2024. Nimeni nu se aștepta la o asemenea sumă

Ce salariu are o femeie de serviciu la bloc în 2024. Aceste persoane sunt cele care se ocupă de cele mai neplăcute, dar importante, sarcini din bloc: scot tomberoanele cu gunoi din ghene, curăță, spală, asigură igienizarea spațiilor comune din imobil.

Citește și: O femeie de serviciu, mamă singură, a dat în judecată o mare firmă de avocatură din Londra, după ce a fost concediată dintr-un motiv incredibil

Ce salariu are o femeie de serviciu la bloc în 2024

Până de curând, această muncă nu era foarte bine plătită, femeile erau angajate la negru, primind doar câteva sute de lei la final de lună. Însă, lucrurile s-au mai schimbat.

Potrivit anunțurilor publicate pe platformele online dedicate ofertelor de angajare sau de vânzare a diferite obiecte și servicii, observăm că ofertele pe care le fac asociațiile de proprietari nu sunt de neglijat.

Remunerația variază în funcție de mai mulți factori, de la numărul de ore și zile lucrate până la numărul scărilor de care trebuie să se ocupe. Salariul primit de o femeie de serviciu la bloc în 2024 este de aproximativ 3.000 de lei.

Angajăm personal de curățenie pentru scări de bloc tip rezidențial , program 8 ore, de luni pana vineri, intre orele 06:30-15:00, Sector 1 -Zona de Nord – București”, se precizează într-un anunț postat pe OLX.

URGENT! Firma de curățenie angajăm o femeie de serviciu la scări de bloc pe perioada nedeterminată în Constanța. Salariu motivant plus bonusuri”, această ofertă, valabilă în Constanța, oferă între 2.500 și 3.000 de lei.

Cât câștigă o româncă, angajată ca femeie de serviciu, în Italia

Speranța unui saalriu mai bun le-a făcut pe multe femei să aleagă calea străinătății. Sute de mii de românce au emigrat în țări ca Franța, Spania sau Italia și s-au angajat în domenii ce oferă aceleași salarii ca în România.

O femeie de serviciu care lucrează în Italia primește un salariu lunar între 1.600 și 1.800 de euro, potrivit unui site de anunțuri cu joburi. Nu e nevoie să cunoască foarte bine limba italiană, dar trebuie să aibă o condiție fizică foarte bună pentru a îndeplini cu brio cerințeie angajatorului.

Unele femei de serviciu pot avea norocul să primească și cazare și masă, ceea ce înseamnă că vor reuși să economisească bani, nefiind nevoite să achite și chiria care este destul de scumpă în Italia. Salariile din peninsulă pentru femeile de serviciu sunt mult mai mari față de cele din România, dar dacă punem la socoteală faptul că româncele trebuie să plătească și chirie, venitul lunar se diminuează considerabil.