- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu are un instalator în România. Meseria este căutată în toată ţara

08 Oct, 18:23 • Cornel Ghimeșan
Un instalator a ajuns să câştige un salariu mult mai mare decât media pe ţară, deoarece există unele meserii ce nu sunt afectate de digitalizarea rapidă și care rămân căutate indiferent de zonă sau perioadă a anului.
Ce salariu are un instalator în România. Meseria este căutată în toată ţara

Cât câștigă un instalator în România. Conform Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, salariul primit de aceştia este cu aproape 40% mai mare decât media salariilor din ţară. Din acest motiv, tot mai mulţi români apelează la reorientarea profesională, mai ales că există cursuri de specializare în mai toate oraşele din ţară, multe fiind oferite chiar şi de ANOFM, transmite bugetul.ro.

Câţi bani câştigă un instalator în România

Potrivit datelor oficiale, un instalator poate câştiga în România 1.472 de euro, ceea ce înseamnă cu 39% mai mult decât venitul mediu din ţara noastră (1.058 de euro). Astfel, anual, un specialist în domeniu poate ajunge 17.664 de euro!

Citeşte şi: Lista salariilor oferite de Carrefour în funcţie de poziţia ocupată. Cel mai mare salariu este de 10.000 de lei. Angajaţii au şi o serie de beneficii extrasalariale

Trebuie menţionat că atunci când profesioniștii lucrează în sistem individual valoarea lunară a câștigului crește, dar există și riscuri legate de lipsa asigurărilor sociale, în cazul în care acesta nu își plătește de unul singur contribuțiile.

Citeşte şi: Joburile remote se găsesc tot mai greu. În ce domenii se mai fac angajări?

Pe de altă parte, alte meserii la fel de bănoase sunt şi ele căutate, arată site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Astfel, sunt disponibile poziţii precum muncitori forestieri necalificaţi (salariu de 3.700 de lei), muncitori necalificaţi la asamblarea sau montarea unor piese (salariu de 4.800 de lei), dar şi sortatori de deşeuri (salariu de 3.700 de lei). Un alt domeniu în care se caută personal este cel al şoferilor profesionişti. Astfel, mulţi conducători auto din România preferă să plece în străinătate pentru a câştiga sume mari de bani. De exemplu, în Germania, şoferii de TIR câştiga în jur de 3.400 de euro pe lună.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult