- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu primește un salvamar pe litoralul românesc în 2024. Suma ridicolă pentru care își riscă viața în fiecare zi de muncă

09 Jul, 17:14 • Adrian Popovici
Salariul rpimit de un salvamar debutant pornește de la 3.000 de lei. Din nefericire, experiența în domeniu nu aduce venituri suplimentare consistente.
Ce salariu primește un salvamar pe litoralul românesc în 2024. Suma ridicolă pentru care își riscă viața în fiecare zi de muncă

Salvamarii se numără printre miile de români care lucrează pe litoral în timp ce turiștii vin acolo să se distreze și relaxeze. Munca lor se dovedește adesea dificilă, uneori fiind îngreunată chiar de cei pe care trebuie să-i țină departe de pericole și să-i salveze atunci când situația o cere. În acest context, dată fiind importanța muncii, mulți se întreabă cât câștigă un salvamar în 2024, iar răspunsul nu este unul încurajator, după cum arată Observatornews.ro.

După cum arată sursa citată, salariul unui salvamar în 2024 nu a crescut cu mult față de cel din 2023. Mai exact, un debutant poate primi în jur de 3.000 de lei pe lună. În funcție de experiență, salariile pot crește, dar sumele suplimentare nu sunt semnificative.

Problema salariilor primite de salvamari par a fi o constantă a ultimilor ani. Mai exact, salariile acestora sunt finanțate prin alocări de la guvern. Pentru a rezolva această problemă, una dintre propunerile luate în calcul includea transferarea responsabilității către administratorii plajelor, care obțin venituri considerabile din concesionarea sau închirierea plajelor către agenți economici.

Salvamar
Salvamar

Te-ar putea interesa și: Litoralul românesc, invadat de alge și în 2024. Turiștii sunt revoltați de mirosul neplăcut și încep să evite unele stațiuni din acest motiv

Numărul de salvamari va fi suplimentat pe litoral

Pentru a face față numărului mare de turiști care ajung pe litoral, autoritățile locale au deci să crească numărul de salvamari din stațiuni. Sute de salvatori au fost mobilizați pentru supravegherea constantă a plajelor și intervenția promptă în caz de urgențe în apă.

Datele oficiale arată că cel puțin 100 de salvamari vor opera pe plajele din Constanța și Mamaia, zonele cu cel mai mare aflux de turiști. Prezența lor va contribui semnificativ la reducerea riscului de accidente și la salvarea vieților celor care se confruntă cu pericolul înecului. Din păcate, bugetele limitate ale administrațiilor locale au creat dificultăți în ceea ce privește recrutarea unui număr suficient de salvatori pentru a asigura securitatea pe plajele românești.

Programul de lucru al salvamarilor reprezintă o altă problemă în țară. Aceștia lucrează de obicei între orele 08:00 și 19:00, deoarece autoritățile nu pot oferi salarii mai mari. Asta înseamnă că riscurile de aintra în apă sunt mai mari în afara acestui interval. În plus, turiștii reprezintă și ei un factor de risc și asta deoarece pun la îndoială deciziile luate de salvamari.

Citește și: Ce se poate întâmpla dacă mănânci porumb fiert pe litoral? Riscurile la care se expun românii atunci când cumpără direct de pe plajă