Tinerii din România nu au renunțat la visul de a deveni polițiști. Așa cum arată ultimele informații relatate de gandul.ro, pentru o astfel de carieră, persoanele interesate trebuie să urmeze cursurile Academiei de Poliție de la Câmpina sau Cluj, iar după un an, absolvenții pot pune în practică ce au învățat.
Pentru a deveni polițiști, tinerii trebuie să urmeze cursurile Academiei de Poliție de la Câmpina sau Cluj. După un an, aceștia vor putea purta uniforma mult visată și pot pune în practică ce au învățat. Ultimele informații arată că înscrierile din acest an se termină pe data de 5 mai 2023. Cererea se depune online, iar în total, există 1.640 locuri disponibile pentru tinerii care își doresc o carieră în poliție.
Absolvenții de liceu trebuie să știe că, pentru a putea fi admiși, este nevoie să nu aibă probleme penale sau disciplinare. Cererea de înscriere se trimite online, iar ulterior, documentele necesare se depun fizic. Tinerii care vor să aibă o carieră în poliție trebuie să treacă de mai multe probe, inclusiv cele fizice.
Beatrice Melincianu susține că probele de care trebuie să treacă absolvenții de liceu sunt unele dificile, tocmai de aceea, ei trebuie să fie bine pregătiți din punct de vedere fizice. Totodată, tinerii trebuie să aibă cunoștințele teoretice bine puse la punct. Reprezentantul afirmă că durata cursurilor este de 1 an, iar după finalizarea lor, absolvenții sunt repartizați pentru specializarea ordine și siguranță publică.
Te-ar putea interesa și: Se dă startul angajărilor în poliție! 2.900 de locuri sunt scoase la concurs. Ce probe trebuie să treacă candidații pentru admitere
„Sunt niște probe dificile. Candidații trebuie să fie foarte bine pregătiți atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere al cunoștințelor teoretice.
Cursurile durează un an, iar după finalizarea cursurilor absolvenții sunt repartizați pentru specializarea ordine și siguranță publică”, spune Beatrice Melincianu.
În ceea ce privește salariile din poliție, pentru absolvenții Academiei de la Câmpina, se pare că aceștia pot câștiga în jur de 3.200 lei. Adunând și compensațiile pe care le vor primi tinerii pentru chirie, suma ajunge la 3.500 lei. Din acest punct de vedere, sindicatul Europol atrage atenția: 9 din 10 absolvenți sunt ajutați de părinți pentru a se putea descurca cu cheltuielile din București. Mai mult decât atât, Cosmin Andreica precizează că situația este greu de explicat, în condițiile în care supermarketurile oferă salarii mai mari, de aproximativ 4.500 – 5.000 lei.
„Putem afirma pentru 9 din 10 că aceștia sunt ajutați de părinți pentru a putea supraviețui în București.
E greu de explicat și de comparat situația în care un agent de poliție tânăr care va ajunge în București va primi 3.200 de lei salariul, în timp ce peste drum de secția lui de poliție, supermarketurile recrutează agresiv angajați cărora le plătește un salariu de intrare de aproximativ 4.500-5.000 de lei”, spune Cosmin Andreica.
Vezi și: A crescut salariul unui sudor în România. Cât mai câștigă un astfel de angajat