Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce ți se oferă ca să mergi să profesezi ca medic într-un județ din România. “Înțeleg reținerea, dar condițiile sunt bune și vor deveni și mai bune”

11 Apr, 17:14 • Cornel Ghimeșan
Spitalul Județean de Urgență Tulcea trece printr-un proces de modernizare rapid și va beneficia de dotări noi prin PNRR, inclusiv echipamente de imagistică de ultimă generație și tehnologii pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale.
Ce ți se oferă ca să mergi să profesezi ca medic într-un județ din România. “Înțeleg reținerea, dar condițiile sunt bune și vor deveni și mai bune”

Ce ți se oferă ca să mergi să profesezi ca medic într-un județ din România. Pe lângă aceste echipamente, spitalul are mare nevoie de personal medical. Managerul spitalului, dr. Tudor Năstescu, a subliniat această nevoie uriașă a unității medicale. Cu scopul de a atrage medici, autoritățile locale au construit 60 de apartamente cu chirii reduse. Cei care aleg să locuiască în altă parte, vor primi stimulente financiare.

Ce ți se oferă ca să mergi să profesezi ca medic într-un județ din România

Dr. Tudor Năstăsescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Tulcea, a vorbit despre dotările spitalului, menționând echipamentele moderne aduse prin PNRR, cum ar fi roboții de curățenie și aparatele de purificare a aerului din sălile de operație. În plus, a subliniat importanța noilor echipamente de imagistică, dar și progresul compartimentului de endoscopie, care a avansat de la proceduri de bază la intervenții mai complexe.

Citește și Românii din Italia trimit pachete cu alimente familiilor din ţară. Mâncarea a ajuns mai scumpă în România

„Sunt foarte multe lucruri cu care s-a dotat spitalul, sunt foarte multe lucruri care au venit prin PNRR și mă refer la capitolul de infecții nosocomiale, sunt tot soiul de aparate – roboți de curățenie, lucruri noi, aparate care purifică aerul mai ales în sălile de operații. Deci, lucrurile se mișcă. De asemenea, spitalul are o componentă foarte bună în ceea ce privește imagistica. Putem spune că avem RMN, avem Computer Tomograf nou, avem aparate de radiologie noi, avem aparate de radiologie mobilă, sunt ecografe ca peste tot, mamograf digital, lucruri noi care sunt extrem de utile și care trebuie și accesate.
O componentă de nădejde a spitalului este compartimentul de endoscopie unde lucrurile se dezvoltă, cresc, în sensul că – pornind așa mai timid, mai modest, cu efectuare de endoscopii și colonoscopii – s-a trecut la pasul următor, s-au excizat polipi, s-au făcut biopsii. Am ajuns să putem efectua stentări de esofag, de exemplu, montări de sonde gastrice de alimentație percutan tot cu manevră endoscopică. De asemenea, s-au făcut stentări de cale biliară principală și sper ca lucrurile să evolueze mult mai mult și în acest sens.
Mai sunt necesare diverse alte dotări… Pe măsură ce ținem pasul cu tehnologia o să ne dorim și altceva. Cred că există întreaga deschidere a tuturor forurilor decizionale de aici din județ de a ne asigura ceea ce dorim, ceea ce știm să folosim și ceea ce ne-am dori să folosim”, a declarat dr. Tudor Năstăsescu.

Cum și-au propus autoritățile să atragă noi medici

Întrebat câți pacienți trec într-un an prin Spitalul de Urgență Tulcea, medicul Năstescu a spus „E greu de zis. Pot să vă spun că sunt în jur de 24.000 de pacienți care sunt numai internați cu diverse forme de internare, adică spitalizări de zi, spitalizări continue, spitalizări de acuți și spitalizări de cronici”.

Dr. Tudor Năstăsescu a tras un semnal de alarmă că e mare nevoie de personal medical. El a lansat un apel către tinerii medici, menționând că, deși există rețineri legate de lucrul într-un oraș mic, condițiile din spital sunt bune și vor continua să se îmbunătățească.

„Așteptăm medici de foarte mult timp. Doresc să fac un apel și pe această cale la tineri medici, și nu numai, să vină să lucreze și în Spitalul Județean Tulcea. Avem nevoie de ei atât pentru gărzi, cât și pentru activitatea de zi cu zi și vreau să punctez câteva domenii de activitate medicală în care ei ar fi mai mult decât bineveniți.

Mă refer la medici de urgență pentru UPU, mai avem nevoie de un medic, doi, pentru terapie intensivă, avem nevoie de medici neurologi, cardiologi, pediatri, neonatologi, și nici nu știu dacă am reușit să punctez absolut toate domeniile în care ar fi nevoie de ei.

Știu că există o reținere și înțeleg lucrul într-un oraș mai mic, lucrul într-un oraș neuniversitar, dar aici condițiile sunt bune și cred că vor deveni și mai bune. De asemenea, pentru cei care sunt îndrăgostiți de Deltă, de pescuit, ar fi un loc foarte bun pentru unii poate pentru terminarea carierei, pentru unii poate pentru începerea ei. Cred că e un loc în care poți să te afirmi”, a spus dr. Tudor Năstăsescu.

Citește și O nouă taxă pentru români din 2026. Sunt vizați cei care dețin case și terenuri

Tocmai pentru că chiriile în Tulcea sunt foarte mari, autoritățile au construit 60 de apartamente destinate medicilor, printr-un proiect cu ANL. Apartamentele au fost bine primite, având chirii mai mici decât cele de pe piața liberă, iar gradul de ocupare este aproape 100%. Pentru medicii care nu doresc să locuiască acolo, se oferă un stimulent de 1500 de lei pentru chirie.

„Chiriile în Tulcea sunt foarte mari și ne-am gândit la acest lucru, să facem un fel de pachet complet pentru medicii pe care dorim să-i aducem în județul Tulcea. (…) Legat de spațiile de locuit, printr-un proiect împreună cu ANL-ul am reușit să ridicăm două scări de bloc, totalizând 60 de apartamente pe care le-am dat către medici și personalul medical din cadrul Spitalului Județean Tulcea. Au fost foarte bine primite, având în vedere că chiriile aveau un nivel mult mai redus față de piață și vreau să spun că din cele 60, cred că mai avem 3 sau patru libere acum. Într-adevăr este o dinamică continuă pentru că mai pleacă unii medici, vin alții, dar, în general, suntem aproape de 100% grad de ocupare.
În afară de aceasta, pentru medicii care nu doresc să stea în aceste apartamente și doresc să-și ia de pe piața liberă, oferim și o sumă separat, un stimulent, o cotă din chiria pe care o plătesc, undeva la 1500 de lei”, a spus Dumitru Mergeani, administratorul public al Consiliului Județean Tulcea.

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult
Alte articole
Amenzi 2025. INTERZIS să faci acest lucru în aer liber! Sancțiunea poate ajunge la 200.000 de lei!
Amenzi 2025. INTERZIS să faci acest lucru în aer liber! Sancțiunea poate ajunge la 200.000 de lei!
De unde vine obsesia lui Trump pentru majorarea taxelor. Dezvăluirile apropiaților săi. ” Vor trebui să plătească pentru a avea acces prin ‘ușa de aur’ ”
De unde vine obsesia lui Trump pentru majorarea taxelor. Dezvăluirile apropiaților săi. ” Vor trebui ...
Piedone a pus ochii pe furnizorii de energie și amenință cu ”amenzi enorme”. ”Vin facturi și zic ‘am greșit’, dar îți ia banii din cont”
Piedone a pus ochii pe furnizorii de energie și amenință cu ”amenzi enorme”. ”Vin facturi și ...
E ordin de la Ministerul Finanțelor! Ce trebuie să facă românii până la 25 iunie. Se acordă bonificație unei anumite categorii
E ordin de la Ministerul Finanțelor! Ce trebuie să facă românii până la 25 iunie. Se acordă bonificație ...
Secretul tinereții. Crema de ginseng făcută în casă care șterge 10 ani de pe chip și netezește pielea
Secretul tinereții. Crema de ginseng făcută în casă care șterge 10 ani de pe chip și netezește ...
Cea mai veche companie de taxi din Bucureşti a fost vândută. Este pe piaţă de mai bine de 20 de ani
Cea mai veche companie de taxi din Bucureşti a fost vândută. Este pe piaţă de mai bine de 20 de ani
Dezastru în bugetul României. Cheltuielile bugetare au crescut cu 4 miliarde faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut
Dezastru în bugetul României. Cheltuielile bugetare au crescut cu 4 miliarde faţă de aceeaşi perioadă ...
Cozonacul ca la bunica: Secretele care fac aluatul să crească spectaculos
Cozonacul ca la bunica: Secretele care fac aluatul să crească spectaculos
Trucul genial al gospodinelor. Ingredientul surpriză care transformă tocănița de cartofi în deliciul suprem!
Trucul genial al gospodinelor. Ingredientul surpriză care transformă tocănița de cartofi în deliciul ...
Analiză Sierra Quadrant. Pericolul companiilor „zombie” se extinde în economie. Unde sunt red flag-uri 
Analiză Sierra Quadrant. Pericolul companiilor „zombie” se extinde în economie. Unde sunt ...
Ministerul Energiei injectează 300 de milioane de euro în economia românească: Punem banii europeni la treabă
Ministerul Energiei injectează 300 de milioane de euro în economia românească: Punem banii europeni ...
Cât costă acum masa de Paște în 2025. Prețuri exorbitante față de ultimele decenii în România!
Cât costă acum masa de Paște în 2025. Prețuri exorbitante față de ultimele decenii în România!
Top 10 despăgubiri CASCO plătite în România în 2024. Peste 5 milioane de lei plătiţi în total
Top 10 despăgubiri CASCO plătite în România în 2024. Peste 5 milioane de lei plătiţi în total
Mercedes-Benz formează o alianță cu Viktor Orban, conform presei germane
Mercedes-Benz formează o alianță cu Viktor Orban, conform presei germane
Visul unei autostrăzi, spulberat! Lovitură dură pentru Moldova: drumul spre Iași nu va fi gata mai devreme
Visul unei autostrăzi, spulberat! Lovitură dură pentru Moldova: drumul spre Iași nu va fi gata mai ...
Cum este schimbat comportamentul românilor de războiul comercial declanțat de Donald Trump: cumpără tot mai multe produse locale
Cum este schimbat comportamentul românilor de războiul comercial declanțat de Donald Trump: cumpără ...
Ce se întâmplă cu adevărat în corpul tău când mănânci carne zilnic? Efectele ascunse pe care nimeni nu ți le spune!
Ce se întâmplă cu adevărat în corpul tău când mănânci carne zilnic? Efectele ascunse pe care ...
Românii au plătit, în medie, 246 euro, pentru biletele de avion pentru minivacanţa de Paşte 2025
Românii au plătit, în medie, 246 euro, pentru biletele de avion pentru minivacanţa de Paşte 2025