- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce trebuie să facă tinerii din România pentru a câștiga mai mulți bani. Metoda care le poate aduce venituri suplimentare. „Nu o să mai rămâi cu salariul minim”

06 Aug, 10:21 • Lupu Alexandra
Soluții pentru tinerii din România. Cum pot câștiga mai mulți bani.
Ce trebuie să facă tinerii din România pentru a câștiga mai mulți bani. Metoda care le poate aduce venituri suplimentare. „Nu o să mai rămâi cu salariul minim”

După terminarea liceului, unii tineri aleg să studieze în continuare, iar alții preferă să muncească. Așa se întâmplă și în cazul unui tânăr de 20 de ani, care vrea venituri suplimentare, informează ziare.com.

Soluții pentru tinerii din România

Un tânăr de 20 de ani a apelat la comunitatea de pe Facebook pentru a afla ce poate face pentru a avea mai multe venituri suplimentare. El a scris că lucrează pe salariul minim pe economie la o fabrică de canapele. Tânărul a menționat că vrea venituri suplimentare și că este dispus să învețe orice.

Vezi și: EXCLUSIV| Alocația copilului în 2023. Cât de mult îi ajută banii de la stat pe părinții tineri din România. „Nu trece o lună fără să mă împrumut”

„Am vârsta de 20 de ani și lucrez pe un salariu minim pe economie la o fabrică de canapele. Sunt în căutare de idei pentru a-mi forma un venit suplimentar, dar nu știu de unde să încep, cu ce să încep…

Consider că aș avea nevoie de câteva sfaturi, chiar și un mentor. Sunt dispus să învăț orice, nu îmi este teamă de „ceva nou” și v-aș fi recunoscător pentru orice comentariu”, scrie tânărul pe Grupul antreprenorilor din România de pe Facebook.

Tânărul a primit mai multe sfaturi de la membrii grupului. Mulți români i-au recomandat acestuia să învețe să tapițeze. Oamenii și-au argumentat recomandarea spunând că este o meserie pe care nu multă lume o mai știe astăzi. Mai mult decât atât, unele persoane i-au spus să se orienteze către meseriile ultra-calificate, pentru că restul job-urilor vor fi făcute în viitorul apropiat de inteligența artificială.

„Dacă lucrezi într-o fabrică care produce canapele, învață totul despre canapele. Nu știu dacă lucrezi tapițer, dar învață să tapițezi. Nu o să mai rămâi cu salariul minim dacă înveți să tapițezi, și în plus o să poți lucra în particular făcând reparații.

Nu se mai găsesc meseriași care să facă munca asta, și este o cerere foarte mare pentru retapițat produsele vechi. Ce știi să faci cu mâinile tale, nu o să-ți poată lua nimeni, niciodată”, este unul dintre comentarii.

„Sunt foarte puțini care mai știu această meserie, sunt mulți care au diverse scaune, canapele pe care ar dori să le recondiționeze/ să le aducă la viața și atunci tu ai fi unul care ar putea face asta. Uite de exemplu și eu am ceva de tapițat și nu găsesc un tapițer, aș putea fi primul tău client”

Tineri
Tineri

„Cred că viitorul aparține meseriilor ultra-calificate când vine vorba de muncă intelectuală sau meseriilor unde efectiv pui mâna. Restul job-urilor „călduțe” de birou vor fi făcute cu succes de AI. La 20 de ani ai o foarte mare problemă – nu ai răbdareNu știu dacă vei fi unul dintre cei 0.01% care reușesc bine de tot foarte devreme dintr-o combinație specială dar nu pot să-ți ofer decât perspectiva mea – drumul lung. Bine, nu foarte lung că eu am banii de care am nevoie și timpul liber dorit de pe la 35, nu mi se pare chiar așa târziu.

  1. Învață o meserie foarte bine (la mine a durat 10 ani fiindcă sunt medic)

  2. În timp ce lucrezi încă pe salariu meseria aia, fă-ți un SRL sau PFA.

  3. Promovează-te pe grupurile de facebook așa cum ai făcut-o și aici.

  4. Ia orice comandă, fii respectuos și atent, recunoaște-ți greșelile, oferă garanție, ajunge la timp, roagă-ți fiecare client să te recomande.

  5. Însoară-te și fă copii, stabilitatea și puterea de muncă pe care o familie le oferă unui bărbat sunt la fel de importante că meseria pe care o știe (sau mai importante chiar!)

  6. Desprinde-te de firma la care lucrezi când deja ai de muncă pe cont propriu măcar o dată la două zile. În zilele când e mai puțin de lucru, dacă te temi de instabilitate oricând poți face Uber sau Glovo.

  7. Când ai de muncă zilnic, fă un pas înapoi și angajează un coleg mai în vârstă că ține care știe bine ce face în domeniu, dar nu a avut curaj să se desprindă. Oferă-i un statut de partener fără partea legală (rămâi unic administrator, dar îi dai senzația că nu e un simplu angajat atât financiar, cât și decizional)

  8. Când aveți amândoi de muncă zilnic angajează pe cel mai bun salariu din industrie un tânăr de vârsta ta de acum.

  9. Implică-ți soția în afacerea ta, daca ai încredere că o duce capul

  10. Continuă să angajezi și să te extinzi, deja vei știi foarte bine cu ce se mănâncă managementul de personal al afacerii tale și direcțiile pe care te poți extinde. Continuă să oferi măcar 3 beneficii peste concurență – preț, calitate, promptitudine. Plătește mereu mai bine că ceilalți – o marjă de profit mai mică, dar angajați mai fericiți și fluctuație de personal mai mică

Ai 40 de ani și vei putea scrie ce am scris eu mai sus pentru altul că ține. Nu a fost ușor, dar câștigi 5-15.000 euro pe lună, ai o familie frumoasă și te simți liber și împlinit”, este un alt comentariu.„Începe cu ce te pasionează. Nu rămâne într-o fabrică căutând un job extra pentru a aduce un adaos. E frumos să vezi că încă mai sunt tineri educați și cu bun simt. Anunțul tău spune multe despre ține.

Te-aș sfătui să îți faci o listă cu ce te pasionează, fă cât mai multe cercetări în acel domeniu și axează-te pe acel ceva. Cred că sunt și cursuri de calificare specifice unui domeniu și cred că este important să știi bazele acelui domeniu.

Chestii gen bar sau taxi nu sunt pentru oameni care la 20sh de ani caută păreri și realizează că un salariu într-o fabrică nu îl dezvoltă în niciun fel. Potențial avem toți, trebuie doar antrenat că să dea roade. Succes!”, scrie un internaut.

Vezi și: Studiu. Profilul tinerilor din România în 2023. Principalele motive de îngrijorare ale generației Z

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci