- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce trebuie să faci dacă ai uitat codul PIN al cardului bancar. La 3 încercări greșite, se blochează automat

07 Aug, 19:28 • Bocioacă Bianca
Iată ce e de făcut dacă ți-ai uitat codul PIN la card și trebuie să faci urgent tranzacții. Poți genera unul nou chiar de pe telefonul mobil.
Ce trebuie să faci dacă ai uitat codul PIN al cardului bancar. La 3 încercări greșite, se blochează automat

E bine de știut faptul că, la a treia introducere greșită a codului PIN, cardul tău bancar va fi blocat automat, din motive de securitate. Banca va presuoune că cinvea încearcă să-ți acceseze fraudulos finanșele și va inactiva cardul pentru a te proteja.

În această situație, ce rămâne de făcut este să îți schimbi PIN-ul. Pentru a genera unul nou, în primă fază, soluția cea mai evidentă este să mergi într-o unitate bancară, cu actul de identitate, pentru a cere o reînnoire a codului.

Citește și: ANRE lovește dur după ce a găsit nereguli grave la facturi. Amenda uriașă primită de Engie în urma controalelor

Ce faci dacă ți-ai uitat codul PIN la card

Însă, există o soluție mult mai simplă, care poate fi accesibilă sau nu, în funcție de banca la care ai deschis un cont. De exemplu, unele instituții financiare oferă clienților posibilitatea de a schimba codul PIN chiar din aplicația de internet sau mobile bancking.

Dacă ai acces la un astfel de serviciu și nu îți amintești codul PIN, verifică dacă există în aplicație o astfel de opțiune. Dacă nu ai timp să ajungi la bancă, poți suna la la call center pentru a găsi o rezolvare, scrie money.ro.

Citește și: Se dau bani de la stat! Acești români pot primi 2.000 de lei | Programul se desfăşoară timp de 4 ani