- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Ce valoare are „Copacul banilor” în arta Feng-Shui. Se spune că planta atrage prosperitate financiară

12 Aug, 21:00 • Amarie Giorgiana
Copacul banilor este considerat o plantă norocoasă, care trage prosperitatea financiară, potrivit asiaticilor. În funcție de poziționarea acestuia în casă, se spune că familia poate scăpa de problemele financiare.
Ce valoare are Copacul banilor în arta Feng-Shui. Se spune că planta atrage prosperitate financiară

Printre cele mai îndrăgite plante se regăsește și copacul banilor. Planta iubită pentru frunzele sale aproape perfecte, pentru viteza de creștere, dar și pentru capacitatea de a se reproduce prolific, este excelentă pentru a fi oferită cadou. Aceasta este o plantă populară de interior și, în Asia, este asociată cu prosperitatea financiară și cu norocul. Mai mult, este întâlnită uneori în feng shui, unde este văzută drept o plantă care atrage bunăstarea financiară, notează Pro TV.

Pachira Aquatica este una dintre cele mai populare din arta Feng-Shui, iar dacă este poziționat în zona de sud-est a casei, se spune că familia respectivă nu va avea niciodată probleme cu banii. Asta, pentru că planta ar avea o energie a prosperității. Frunzele acesteia sunt compuse din cinci lobi, iar potrivit filozofiei Feng-Shui, corespund celor cinci elemente fundamentale: apa, lemnul, focul, pământul și metalul. Ținută în mediul său natural, Pachira Aquatica ajunge la 20 de metri înălțime și face flori superbe, care se deschid spre tulpină și au un parfum foarte plăcut. Însă, florile sunt extrem de rare și sunt puține șanse ca în România să poată fi văzută floarea de Pachira Aquatica. Mai mult,  florile fac un fruct care seamănă cu nuca de cocos, iar semințele au gust de alune și pot fi mâncate fie crude, fie rumenite.

Cum trebuie întreținut Copacul Banillor

Această plantă poate fi oferită cadou, fiind aducătoare de noroc pe plan financiar. Pentru a fi întreținută, are nevoie de lumină directă. Aceasta poate fi poziționată la aproximativ 2 metri de fereastră, dar orientată spre est sau vest, acesta fiind un loc excelent pentru planta banilor. Lumina directă a soarelui poate arde frunzele, în timp ce lipsa luminii nu ajută planta să crească.

Citește și: Cu ce plantă poți să scazi temperatura din locuință pe timpul verii. E un truc util care te scapă de aerul condiționat

De asemenea, Copacul Banilor trebuie să aibă solul puțin uscad între udări. Vei observa cu ușurință când planta va avea nevoie de apă. Asta, pentru că frunzele vor fi mai lăsate decât de obicei. Pachira Aquatica trebuie udată o dată la una-două săptămâni pe timp de vară și o singură dată la două-trei săptămâni pe timp de iarnă. Totodată, solul poate fi testat cu degetul pentru a vedea dacă are nevoie de apă.

Un sfat este să rotești planta periodic, pentru a te asigura că are o creștere uniformă pe toate părțile. În plus, este necesar să o cureți de frunze.

Citește și: Planta care te poate îmbogăți dacă stai la curte. Un kilogram costă 10.000 de euro. Cum se face recoltarea