- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cea mai nouă tentativă de fraudă pe Facebook! Păcălește ușor mii de români

21 Sep, 08:32 • Preda Silvia
A apărut o nouă tentativă de fraudă online. Înșelătoria are loc pe Facebook și mulți români pică rapid în capcană.
Cea mai nouă tentativă de fraudă pe Facebook! Păcălește ușor mii de români

Infractorii folosesc numele companiei de transport public din Ploieşti, iar tentativa de fraudă are loc de pe un cont fals de Facebook.

Contul respectiv, creat sub numele operatorului local de transport din Ploiești, Transport Călători Express (TCE) SA, promovează o „ofertă” care include abonamente pentru mijloacele de transport în comun valabile 6 luni la prețul de 11,75 lei. Pentru a părea cât mai credibil anunțul, pe pagina respectivă există și comentarii false: „Am cumpărat cardul și sunt foarte mulțumit! E atât de convenabil să nu mai trebuiască să cumpăr bilete de fiecare dată”.

Fraudă pe Facebook

Pagina falsă de Facebook solicită informații personale de la cei care doresc să profite de această „ofertă”, dar reprezentanții companiei TCE au transmis că acest cont nu le aparține și că nu cer informații personale sau financiare prin e-mailuri, mesaje text sau rețele sociale pentru concursuri sau promoții.

Operatorul de Transport Local SC TCE SA dorește să informeze publicul larg despre apariția unor tentative de fraudă în mediul online, care utilizează în mod neautorizat numele și identitatea vizuală a companiei noastre.

Nouă tentativă de fraudă online
Nouă tentativă de fraudă online

Citește și: Cum afectează „frauda prietenoasă” comercianții. Sunt din ce în ce mai multe dispute de plată și abuzuri ale consumatorilor

Am fost informați despre existența unor postări pe rețelele sociale care solicită cetățenilor să furnizeze informații personale sau financiare, sub pretextul oferte speciale sau achiziții de bilete în numele SC TCE SA. Un cont fals de facebook, care nu reprezintă Societatea Transport Calatori Express SA , promovează vânzarea de carduri de călătorie tip abonament de 6 luni pentru suma de 11,75.

Pentru a părea cât mai credibil anunțul, pe pagina respectivă există și comentarii false. Vă anunțăm pe această cale este vorba de o tentativă de fraudă în numele Transport Calatori Express SA și vă recomandăm să nu accesați link-ul postat în anunț.

Pagina de facebook falsă se intitulează „Cardul de transport public din Ploiesti” și folosește, fără niciun drept, sigla Transport Calatori Express SA”, au transmis reprezentanţii companiei de transport public din Ploieşti.

Reprezentanții SC Transport Călători Express SA au raportat tentativa de fraudă autorităților.

Atenție! Singura sursă autorizată pentru informații privind serviciile companiei este site-ul oficial, www.ratph.ro.

Vezi și: Cum funcționează „Oglinda spartă”, noua metodă de fraudă prin care șoferii rămân fără bani