, instituție bancară controlată de către Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice (MFP), își avertizează clienții.
Astfel, CEC Bank trage un semnal privitor la e-mail-urile primite în numele CEC Bank.
De asemenea, CEC Bank își sfătuiește clienții să nu dea click pe astfel de link-uri.
Mesajul CEC Bank:
„Mare atenție la ce mail-uri primiți în numele CEC Bank și pe ce link-uri dați click! Verificați informațiile care ridică suspiciuni și contactați-ne pe [email protected] pentru orice lămuriri”.
Cum arată un e-mail fals, trimis în numele CEC Bank: „Contul a fost blocat până la noi ordine”
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, telefon şi text care spune „CEC Bank CEC 0 Bank Contul a fost blocat până la noi ordine Stimate client, cerem scuze pentru tranzacțiile blocate cardul uldumneavoastră. cá 10/09/2023 trimite nu contul dispozitivul Pentru butonul contul, faceți maijos: pe Internet Banking PuteÈi folosiți spațiul pentru ultimele documente restante. 区 ATENTIE! PHISHING”
Casa de Economii și Consemnațiuni (C.E.C., mai nou CEC Bank) este o instituție bancară din România, deținută de stat, înființată în 1864. În iulie 2023, CEC Bank a devenit a patra bancă din sistem cu active de 69,1 mld. lei. Totodată, banca are cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale.
„CEC Bank se încadrează în trendul general din sistemul bancar și încearcă să își ajusteze costurile generate de numărul unităților teritoriale, respectiv numărul angajaților din aceste unități. Investițiile realizate în domeniul digitalizării au permis diminuarea numărului de sucursale și angajați. Dacă în 2005 banca deținea 1,407 unități teritoriale în întreaga țară, acest număr s-a redus treptat, astfel încât la finalul anului 2021 CEC Bank mai avea doar 1,008 sedii fizice, 1,183 de ATM-uri și 98 de MFM-uri. Chiar și așa, CEC Bank rămâne cea mai mare bancă din România, în ceea ce privește acoperirea teritorială.”, anunță CEC.