- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cel mai așteptat bulevard din București este pe cale să se deschidă! Data la care șoferii vor putea circula pe noul drum

07 Jul, 17:31 • Fundeanu Madalina
Când va fi gata cel mai așteptat bulevard din Capitală! Primăria Sectorului 6 a anunțat data inaugurării.
Cel mai așteptat bulevard din București este pe cale să se deschidă! Data la care șoferii vor putea circula pe noul drum

Bucureștenii vor putea circula în scurt timp pe cel mai așteptat bulevard din Capitală! Primăria Sectorului 6 a publicat pe pagina de Facebook cele mai noi imagini de pe șantierul drumului Valea Largă din zona de vest a Bucureștiului, care va lega de la sud la nord Prelungirea Ghencea cu Bulevardul Timișoara, conform anunțului oficial.

Când va fi gata cel mai așteptat bulevard din Capitală! Primăria Sectorului 6 a anunțat data inaugurării

„Imagini noi. Drumul Valea Largă, de la uliță la drum expres. L-am luat de la Primăria Generală pentru a civiliza zona și a dezvolta infrastructura din Sectorul 6.

Cei 1,5 km, între Prelungirea Ghencea și Bulevardul Timișoara, vor prelua din presiunea traficului din ce în ce mai dificil. În august-septembrie, îl punem pe harta Capitalei. Continuăm să facem treabă #PentruSectorul6!”, a scris pe contul său de facebook Primăria Sectorului 6.

Ai mai putea fi interesat și de: Transformarea radicală a României! Investiții record în cel mai mare șantier din țara noastră: 650 de proiecte intră în proces de modernizare

bulevard - Drumul Valea Largă
bulevard – Drumul Valea Largă

Drumul Valea Largă are o lungime de aproape 1,5 km şi face legătura între Prelungirea Ghencea şi intersecţia Bulevardul Timişoara – Valea Cascadelor. Este o variantă ideală atât pentru fluidizarea traficului, cât şi pentru civilizarea zonei, conform celor transmise de Primărie.

Drumul modernizat, care în trecut a fost doar un drum de pământ care pe alocuri era doar o potecă, va avea o lăţime de 34 de metri și va fi alcătuit din 4 benzi auto (două pe sens) de câte 3,5 metri fiecare. Partea carosabilă va avea lăţimea totală de 14 metri.

Pe mijlocul bulevardului, între cele două sensuri de circulaţie, va exista și un spaţiu verde cu lăţimea de 4,4 metri. De asemenea, două piste de biciclete vor fi amplasate pe ambele părţi ale carosabilului, cu lăţimea de 2 metri fiecare, cu un spaţiu verde cu lăţimea de 1,3 metri ce va delimita pistele de biciclete de partea carosabilă.

„Drumul care leagă Bd. Timișoara de Centură va fi unul expres, cu două benzi pe sens și spațiu pe mijloc, pentru o posibilă extindere a liniei de tramvai.Vă reamintim că, în 2022, am preluat în administrare Bd. Timișoara de la PMB. Devenise o mare parcare de tiruri care așteptau să intre în vamă. Am dispus ADPDU Sector 6 să remonteze semnele cu Oprirea Interzisă, care dispăruseră peste ani, iar Poliției Locale să aibă grijă ca semnele de circulație să fie respectate.”, a tranmis Primăria Sectorului 6 într-o postare pe Facebook, pe 24 iunie.

Vezi și: Șoferii vor putea circula în curând pe Transapuseana. Lucrările sunt aproape finalizate. Care este data inaugurării