- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cel mai lung drum nou din România este tot mai aproape de a deveni realitate! În cât timp va fi gata șoseaua de 7,69 miliarde de lei 

05 Jul, 12:31 • Fundeanu Madalina
Românii nu mai au mult până vor putea circula pe cel mai lung drum nou din țară! Va avea 51 de kilometri și se ridică la o valoare de 7,69 miliarde de lei.
Cel mai lung drum nou din România este tot mai aproape de a deveni realitate! În cât timp va fi gata șoseaua de 7,69 miliarde de lei 

Progres important pentru Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț, care este tot mai aproape de lansarea la licitație. Acesta este contractul cu cea mai lungă șosea nouă din România. În acest sens, indicatorii tehnico – economici ai Drumului Expres Bacău – Piatra Neamț au fost avizați joi și în cadrul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe, scrie Bugetul.ro.

Românii nu mai au mult până vor putea circula pe cel mai lung drum nou din țară

Contractul pentru această șosea prevede 10 luni pentru proiectare, alte 38 de luni pentru execuție și cel mai important: un singur lot, de 51 de kilometri, care va fi cel mai lung din România.

Pe traseul care va tranzita județul Bacău pe o lungime de 22,45 km și județul Neamț pe o lungime de 28,55 km, se vor contrui în total șase viaducte, 17 pasaje, șapte poduri, două spații de servicii, un centru de întreținere și coordonare și cinci noduri rutiere – Nod rutier A7, Nod rutier Racova, Nod rutier Podoleni, Nod rutier Savinești și Nod rutier Piatra Neamț.

Ai mai putea fi interesat de: Turismul din România, un nou record în primele 5 luni ale anului! 4,455 milioane de persoane ne-au vizitat țara în prima parte a lui 2024

Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț
Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț

„Valoarea totală pentru construcția acestui Drum Expres este estimată la 7,69 miliarde de lei (fără TVA). După avizarea în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe și aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern, se va putea pregăti lansarea în licitație a contractului pentru proiectare și execuție”, a declarat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu la începutul lunii iunie.

Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) a încheiat pe data de 27 iunie procedura de semnare a protocoalelor de predare-preluare pentru primele patru proiecte de infrastructură de transport transferate de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), conform surselor.

Conform datelor oficiale, primele patru proiecte de investiții transferate sunt următoarele:

  • Autostrada „Unirii” (A8) Târgu Mureş – Târgu Neamț, secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin, loturile: 1 C Sărăţeni – Joseni, 1 D Joseni – Ditrău, 2A Ditrău – Grinţieş, 2 B Grinţieş – Pipirig;
  • Autostrada București – Brașov (A3), tronson Ploiești – Brașov (112 km);
  • Drum Expres Focșani – Brăila (73 km)
  • Drum Expres Bacău – Piatra Neamț (51 km).

Vezi mai multe știri: Se dau bani pentru o categorie de fermieri. Procedura pentru a beneficia de finanțare